Extra

Házasodni készül az egyik legbefolyásosabb nő, Melinda Gates

A milliárdos filantróp lefotózták, amint egy hatalmas gyémántgyűrűt visel az ujján. French Gates, aki korábban a Microsoft társalapítójával, Bill Gatesszel volt házas, helikopterrel érkezett New Yorkba.

Melinda Gateset New Yorkban fotózták le egy hatalmas gyémántgyűrűvel az ujján – írta a Page Six. A milliárdos filantróp, aki az egyik legbefolyásosabb nő a világon, 2022 óta van együtt Jon Du Pre-val, a Fox televíziócsatorna riporterével. A Gates házaspár 2021-ben vált el egymástól

Melinda Gates
Bill Gates
válás
házas
Melinda Gates és Bill Gates máig jóban vannak / Fotó: AFP

A Bloomberg Billionaires Index rangsorában a világ harmadik leggazdagabb embere továbbra is a Microsoft-tulajdonos Bill Gates, 137 milliárd dollárral. A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége. Bill és Melinda Gates – leánykori nevén Melinda Franch – 1994-ben házasodtak össze. A házassági ceremónia Hawaii szigetén volt Lanai városban.

Melinda három gyermek édesanyja, ők Jennifer Katharine Gates (született 1996), Rory John Gates (született 1999) és Phoebe Adele Gates (született 2002). A Washington állambeli Medinában éltek egy Washington-tó partján lévő hatalmas házban.

A Gates-alapítványt közösen csinálják volt férjével

Melinda Gates, jelenleg volt férjével közösen a Bill & Melinda Gates Alapítványt vezeti, melyet 2010-ben hoztak létre, hogy jó példával járjanak elő más milliárdosoknak is, biztatva őket is a nagyvonalú filantrópiára. Az alapítvány segélyeket biztosít a Föld elmaradt országainak, továbbá egészségügyi kutatásokat és védőoltásokat finanszíroz. Gates szerint Melinda számos erősséggel rendelkezik, ezért az alapítvány számára az lenne a legjobb, ha maradna.

Később csatlakoztak Warren Buffett kezdeményezéséhez, melynek lényege az, hogy a leggazdagabb emberek vagyonuk felét adományozzák jótékonysági célokra. Melinda Gates válásukat követően is hű maradt a kezdeményezés alapgondolatához, azonban már nem kizárólagosan az alapítványon keresztül jótékonykodott, hanem a Pivotal Ventures nevű befektetőcégével nőket segítő ötleteket is kezdett el megvalósítani.

 

Bill Gates házasság válás Melinda Gates
Kapcsolódó cikkek