Hírek

Kijevben az új-zélandi védelmi miniszter

Kijevbe látogatott az új-zélandi védelmi miniszter, aki védelmi kérdésekről egyeztetett ukrán kollégájával – jelentette be vasárnap az új-zélandi kormány. Olekszij Reznyikovval tartott egyeztetése után Peeni Henare közleményben arról tájékoztatott, a felek megállapodtak, hogy Új-Zéland 2023 júliusáig meghosszabbítja az ukrán katonák nagy-britanniai kiképzését támogató programját.

Henare hangsúlyozta, hogy látogatását üzenetnek szánja, és hozzátette: Wellington Ukrajna iráni elkötelezettsége megingathatatlan.

Új-Zéland a múlt héten jelentette be, hogy további 66 honvédségi alkalmazottat küld Nagy-Britanniába, hogy segítsenek az ukrán katonák kiképzésében. A háború kezdete óta Wellington több mint 1200 orosz természetes és jogi személyt helyezett szankciós listára és több mint 60 millió új-zélandi dollár (14,5 milliárd forint) támogatást küldött Ukrajnának.

Henare Lengyelországba is ellátogatott, ahol ottani partnerével, Mariusz Blaszczakkal találkozott, és kifejezte együttérzését a keddi kelet-lengyelországi rakétaincidens miatt, amelyben két ember meghalt.
 

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek