Egyre több problémát okoz a kispestieknek a Hunyadi utcában kijelölt biciklisáv, amely ugyan csak parkolóhelyeket vett el az autóktól, ám ez a helyi lakosok szerint sok gondot okoz. Tiltakozások, petíciók és elégedetlen lakók – írta a Magyar Nemzet.

Kispest, kerékpársáv, magyar nemzet, videa
Fotó: Magyar Nemzet

Noha a biciklisáv az egyébként is egysávos úton elvben nem növelné a dugót – hiszen aki autó helyett kerékpárral megy, az csökkenti a gépjárműforgalmat –, ám a parkolással már problémásabb a helyzet. A Magyar Nemzet videója szerint ráadásul nem is nagyon járnak arrafelé bringával az emberek, akik utcára vonultak a kerékpársáv ellen. Helyiek szerint a kerékpárutat a kertvárosi részre kellene helyezni, a Hunyadi utca erre alkalmatlan. A témával részletesen foglalkozik a Hír TV Célpont című műsora vasárnap este 20.10-től. 

A fővárosi kerékpárutak az önkormányzati választáshoz közeledve egyre inkább viták homlokterébe kerülnek, legutóbb az Üllői úton kavartak vihart.

Egy fotó, ami megmutatja, mi a baj a budapesti közlekedéssel – egymás hegyén-hátán álló autók, tök üres kerékpársáv, dugóban álló buszok

Újabb idegborzló közlekedési változás lépett életbe Budapesten. Az egyik legforgalmasabb csomópontban megszűntették a buszsávot, amiből parkolókat és kerékpársávot csináltak.

 Azonban mint az Árpád hídi ámokfutó bebizonyította, vannak olyan autósok, akik ellen a szalagkorlát és a kerítés kombinációja sem véd meg.