Megjelentek az első álláshirdetések a Szegeden épülő BYD-gyárba – szúrta ki a Szegeder. Rögtön négyféle pozícióra lehet jelentkezni a kínai elektromosautó-gyártó első európai üzemébe:

  • vízum-,
  • bér- és társadalombiztosítási, illetve
  • toborzási specialistának, valamint
  • HR-igazgatónak.
BYD
Megjelentek az első álláshirdetések a Szegeden épülő BYD-gyárba.
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az ázsiai vállalat leendő szegedi toborzási specialistája legalább alapfokú diplomával és három év toborzási területen szerzett tapasztalattal rendelkezik. Előny, ha már részt vett gyári munkások, technikusok vagy mérnökök verbuválásában. Folyékonyan beszél magyarul, noha a munkanyelv angol és kínai. Az elvárások között szerepel még, hogy a jövőbeli BYD-alkalmazott képes a kultúrák közötti kommunikációra és kapcsolatteremtésre, pozitív gondolkodású, a munkakedv mellett pedig erős ellenálló és alkalmazkodóképességgel bír.

A bér- és társadalombiztosítási specialista bérszámítással foglalkozott korábban és együttműködött helyi bérszámfejtő cégekkel, nála is kritérium a legalább alapfokú diploma, továbbá a három év toborzási területen szerzett tapasztalat. 

A vízumspecialistának – aki felelős a külföldi munkavállalók magyarországi tartózkodási engedélyének kezeléséért és az ehhez kapcsolódó dokumentumok kiadásáért – az alapfokú diploma mellett már elég az egy év releváns munkatapasztalat is.

A HR-igazgató az emberi erőforrások teljes körű stratégiáját és menedzselését végzi, beleértve a csapatépítést, a belső kommunikációt és a szervezeti fejlesztést. Ő az, aki nyitva tartja a kommunikációs csatornát a kínai központtal, kialakítja a nemzeti HR-folyamatokat a vállalatcsoport külföldi fejlesztési stratégiája alapján, és biztosítja azok végrehajtását.

Mint ismert, a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházásával megépülő szegedi üzemében a BYD új energiákkal hajtott járművei – tehát elektromos autói – készülnek majd kifejezetten az európai piacra. A gyár három éven belül kezdi meg a termelést. A kínai márka személyautói 2022-ben mutatkoztak be Európában, azóta már 250 telephelye nyílt 19 európai országban. Jelenleg hat modellt – BYD Tang, BYD HAN, BYD Atto 3, BYD Dolphin, BYD Seal és BYD Seal U – kínál a kontinensen három méretkategóriában. A tervekben két új típus bevezetése is szerepel idén.