BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egész Európa felháborodott a kínai járványkezelésen

Az európai országok közös levélben fordultak Sanghajhoz, ahol szinte mindenki karanténban van.

Kínában megint tombol a vírus. Új omikron altípust találtak, és a napi esetek száma meghaladja a 13 ezret. A fertőzések egyik gócpontja Sanghajban van. A metropolisz 25 millió lakosa jelenleg valamilyen formában karantén alatt áll. A városban tiltják a kapcsolatot a Covid–19-es betegek és közvetlen, negatív tesztet produkáló családtagjaik között. Extrém korlátozások léptek életbe, amelyek értelmében akár a szülőktől is szét lehet választani a gyermekeket, és még a kórházba került csecsemőiket sem látogathatják. A kötelező tesztelés hírére sokan félni kezdtek attól, hogy még több gyermeket különíthetnek el a családjától. 

Franciaország kezdeményezésére harminc ország, köztük Norvégia, Svájc, Ausztrália és Új-Zéland is arra szólította fel Kínát, hogy ne válasszák szét a szülőket és a gyermekeket

– írja a Reuters. Úgy vélik, ez az eljárás semmilyen körülmények között nem engedhető meg.

A kérést egy közösen aláírt levélben juttatták el a sanghaji külügyminisztériumnak.

Fotó: Shutterstock

A pozitív tesztet produkáló, de tünetmentes vagy enyhe panaszokkal rendelkező kis betegeket jelenleg központi karanténba és mobil kórházakba küldik, amely újabb egészségügyi dilemmákat vet fel, ugyanis kezd tömörülés lenni és a higiénia is kifogásolható. A kínai brit nagykövetség szerint az elkülönítést másképpen kellene megoldani, például felajánlani a diplomáciai intézményeket a karanténba vonulásra.

Se költeni, se befektetni nem akarnak a járvány sújtotta Kínában

A kínai jegybank felmérése szerint az emberek közel 55 százaléka inkább félretette pénzét az első negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.