Közélet

Oroszország iráni kamikazedrónok gyártását tervezi a Szamarai régióban

Az ukránok szeirnt az oroszok iráni kamikazedrónok gyártását tervezik a Szamarai régióban.

Oroszország iráni kamikazedrónokat akar gyártani, feltételezhetően a Szamarai régióban található Toliatti városában. „Ismerünk egy helyet, ezt Toliattinak hívják, ahol mindezt meg akarják tenni” – közölte Oleksi Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, az Ukrinform szerint, amelyet a Rador idézett.

A Media Briefing Of The Security And Defense Forces Of Ukraine In Kyiv, Amid Russian Invasion Of Ukraine
Fotó: STR

Az ukrán hírszerzők szerint más várok neve is felmerült mint lehetséges helyszín, ahová telepíthetik az iráni dórnokat gyártó üzemet – tette hozzá.

Elmondása szerint sok cég nem hajlandó alkatrészt szállítani ezekhez a drónokhoz, így nem tudni, hogyan cserélik ki az oroszok a szükséges alkatrészeket.

„A nagy kérdés, hogy miből készítik majd a drónjaikat” – vetette fel a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács kijevi titkára. Korábban Vadim Szkibitszkij, az ukrán hadsereg hírszerzési főigazgatóságának (GUR) képviselője arról számolt be, hogy Oroszország mintegy 660 Shahed drónt használt az iráni féllel kötött szerződésben rögzített 1750-ből. Jelenleg Oroszország új drónokat vár Iránból.

A Világgazdaság korábban azt is megírta, hogy hétszer többe kerülhet egy iráni drón modern légvédelmi rakétával való kilövése, mint a drón előállítása. Mindez hosszú távon Moszkva malmára hajthatja a vizet.

 

ukrán orosz háború Drón iráni drónok
Kapcsolódó cikkek