BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Orosz–ukrán háború 393. nap – friss hírek

Összefoglaló:

Több mint fél évnyi véres ostrom után úgy tűnik vesztesen kerülhet ki Oroszország a bahmuti csatából. A legfrissebb hírszerzési információk szerint az orosz offenzíva annyira lelassult, szinte teljesen megtorpant, hogy Moszkvában már arról beszélnek, teljesen feladhatják az elfoglalhatatlannak ítélt várost.

Fotó: Aris Messinis

Erről az amerikai háborútudománnyal foglalkozó agytröszt, az Institute for the Study of War (ISW) is írt legfrissebb elemzésében. 

A portál szerint március 21 lehetett a fordulópont az ostromban, mert akkor tudtak áttörni az ukrán erők az orosz harapófogón és több területet is felszabadítottak, enyhítve ezzel a hetek óta nehezedő nyomáson.

Az ISW szerint a Bahmut és a Vuhledar elleni támadások jelentősen megritkultak az elmúlt két napban és várhatóan akár teljesen megszűnhetnek: az oroszok tehát kivonulhatnak a területről és más irányban folytathatják a háborút. 

A háború legfontosabb csütörtöki híreit itt követheti: 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.