Közélet

Videó: lángol az orosz titkosszolgálat épülete

Egyelőre nem tudni, mi okozta az FSZB épületében a tüzet, az orosz hatóságok nem nyilatkoztak.

Tűz ütött ki a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határvédelmi szolgálatának épületében csütörtökön, a szükséghelyzeti minisztérium egységei már kivonultak a helyszínre. A minisztérium közlése szerint egyelőre tisztázatlan a tűzeset pontos oka. A katasztrófavédelem egyik forrása korábban a TASZSZ-nak elmondta, hogy  

a határőrség igazgatásának területén Rosztov városában keletkezett a tűz. 

Elmondása szerint a tűz egy különálló földszintes épületben ütött ki. A Reuters arról tudósított, hogy 

a két sérült mellett egy halálos áldozat is van. A környékbeliek a tűz előtt robbanásokat hallottak.

Egy friss videó szerint robbanás történhetett: 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy FSZB arról számolt be, hogy Konsztantyin Malofejev, a Cargrad orosz médiacsoport vezetője ellen hiúsított meg egy merényletet. A milliárdost állítólag ugyanazzal a módszerrel próbálták meggyilkolni, mint tavaly augusztusban Darja Dugina újságírót, Alekszandr Dugin filozófus lányát: a gépkocsijához alulról robbanószerkezetet rögzítettek. 

Az FSZB azt is bejelentette, hogy tavaly augusztusban egy Volgográd megyei gáz- és olajipari létesítménynél megakadályozott egy ugyancsak Kapusztyin által szervezett pokolgépes merényletet. A helyszínen megöltek egy Keiner és egy Uszkov nevű állampolgárt, akik rálőttek a hatóság embereire. A két férfi az FSZB szerint kapcsolatban állt a White Rex, a Restruct, a Thor Steiner és a Karpatszka Szics elnevezésű jobboldali nacionalista szervezettel.

 

Címlapkép: AFP
 

 

orosz ukrán háború FSZB tűzeset
Kapcsolódó cikkek