Közélet

Aggódnak az oroszok: erődöket építenek az ukránok Donyeckben

Munkagépeket és építőanyagot szállítanak az ukránok Donyeckbe – közölte a luhanszki orosz csapatok egyik tisztje. Elmondta, hogy a megfigyeléseik szerint az ukránok elkezdtek erődöket építeni a területre, amivel megerősíthetik a jelenlétüket az elcsatolt régiókban.

Az ukránok erődöket építenek a donyecki Krasznij Liman közelében – közölte a luhanszki orosz csapatok nyugalmazott tisztje, Andrej Marocskó.

Ukrainian soldiers on the Bakhmut frontline in Donetsk
Ukrainian soldiers on the Bakhmut frontline in Donetsk
DYLIIVKA, DONETSK OBLAST, UKRAINE - MAY 17: A soldier of the 28th Brigade's Aerial Reconnaissance Regiment preparing equipment on a mission to the front south of Bakhmut, Donetsk Oblast, Ukraine on May 17, 2023. Vincenzo Circosta / Anadolu Agency (Photo by Vincenzo Circosta / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Az orosz hírszerzés megfigyelte, hogy nagy mennyiségű építőanyagot és munkagépeket szállítanak az ukránok a területre. A megrongálódott állásokat már elkezdték kijavítani, illetve az oroszok szerint új erődítményeket húznak fel – írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség

A Krasznij Liman irányában az ellenség pozícióinak megerősítésével van elfoglalva. Az ukrán állások második és harmadik védelmi vonalán mérnöki szempontból a meglévő erődítményeket kiegészítik, és új erődítményeket építettek fel 

– mondta a tiszt. Hozzátette, hogy az építkezéseket az orosz erők igyekeznek megakadályozni, hogy az ukránok ne tudják túlságosan megvetni a lábukat Donyeckben. Krasznij Liman környékére csapást mertek a moszkvai csapatok és a védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy szerint több tucat ukrán katonát megöltek.

Az orosz hadsereg kiverte Belgorodból a diverzánsokat, több mint 70 támadó halt meg

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod régió kormányzója délután feloldotta az előző nap bevezetett terrorelhárítási műveleti állapotot, miután a védelmi minisztérium szerint legyőzték az Oroszországba betörő fegyvereseket.

A harcok folytatódnak

Miközben a világ nagy része arra vár, hogy elinduljon a békés rendezés Oroszország és Ukrajna között a Kreml szóvivője kijelentette, hogy Oroszország minden célját el fogja érni Ukrajnában. Dmitrij Peszkov közölte, hogy a különleges katonai művelet nem áll le, a harc folytatódik.

Arra a kérésre, hogy lát-e esélyt a tárgyalásokra Kijevvel azt mondta, hogy ez nem fog megtörténni. 

Emlékeztetett rá, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly megtiltotta, hogy bárki tárgyalni kezdjen az oroszokkal.

 

Krasznij Liman erőd Donyeck
Kapcsolódó cikkek