Közélet

Magyarország vállalná, hogy helyszíne legyen a tűzszüneti tárgyalásoknak

A magyar kormány minden békekezdeményezést támogat az orosz–ukrán háborúban.

Akár helyszíne is lenne Magyarország az orosz–ukrán háború tűzszüneti tárgyalásainak – olvasható Magyarország Kormánya Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök idézete. A kormányfő csütörtökön a bledi kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) vezetőségi ülésén vett részt, ahol szóba kerültek a béketárgyalások

HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Bled, 2023. május 18.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI egyik alelnöke a konzervatív pártszövetség, a CDI vezetőségi ülésének szünetében nyilatkozik a szlovén és a horvát médiának a szlovéniai Bledben 2023. május 18-án. Jobbra Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Bled, 2023. május 18.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI egyik alelnöke a konzervatív pártszövetség, a CDI vezetőségi ülésének szünetében nyilatkozik a szlovén és a horvát médiának a szlovéniai Bledben 2023. május 18-án. Jobbra Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A kormány Facebook-oldala szerint Magyarország közvetítőként is részt venne a tárgyalásokban, és helyszínt is biztosítana a későbbi tűzszüneti tárgyalásoknak. 

 

orosz-ukrán háború béketárgyalások tűzszünet
Kapcsolódó cikkek