Közélet

Taurus cirkálórakétákat küldene Ukrajnának a német politikus

Egyelőre még csak az ellenzék szeretne 500 kilométernél nagyobb hatótávolságú rakétákat adni az ukránoknak, de a külügyi bizottság elnökének szavai arra utalnak, sikeres lehetett a brit rakétaszállítás a jég megtörésében.

Miután a brit cirkálórakéták sikeresen megérkeztek Ukrajnába, a német ellenzék kereszténydemokraták (CDU) politikusa, Roderich Kiesewetter arra szólította fel a német kormányt, hogy küldjön cirkálórakétákat az ukránok számára.

Berlin,,Germany,-,May,21,,2014:,A,German,-,Swedish
BERLIN, GERMANY - MAY 21, 2014: A German - Swedish air-launched cruise missile Taurus KEPD 350. German Air Force. Exhibition ILA Berlin Air Show 2014
Fotó: Shuterstock

A külügyi bizottság élén álló, katonából lett politikus szerint a német kormány az akár több mint 500 kilométeres hatótávolsággal bíró Taurus rakétákkal segíthetné Kijev harcát az orosz invázió visszaverésébe. A Die Welt szerint 

Kiesewetter biztos abban, hogy a rakétarendszert az ukrán haderő gyorsan képes lenne integrálni légierejébe, akárcsak tette azt korábban a brit Storm Shadow rendszerrel.

A nagy pontosságú irányított rakéták a politikus szerint sokat segítenének az ukránoknak és a hátország mélyének támadását lehetővé tevő rakéták magas hozzáadott értéket biztosítanának az ukrán hadseregnek. A fegyverszállítás növelné a sikeres ellentámadás és más nagyszabású műveletek esélyét is és növeli Ukrajna harcértékét is.

 

Németország Storm Shadow cirkálórakéta fegyverszállítás Taurus
Kapcsolódó cikkek