Közélet

Tényleg találkozott a zendülés után Putyin és Prigozsin

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő erősítette meg a pletykákat.

Valóban találkozott a zendülést követően Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér és Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn. Az államfő június 29-én fogadta a zsoldosvezért egy tárgyalásra, amelyre 35-en voltak hivatalosak, köztük a Wagner parancsnokai és menedzsmentje.

Russian President Putin Addresses Wagner Group Rebellion
June 24, 2023, Moscow, Moscow Oblast, Russia: Russian President Vladimir Putin delivers a live televised address to the nation after Wagner Group mercenary leader Yevgeny Prigozhin launched an armed rebellion against the Russian government , June 24, 2023 in Moscow, Russia. Prigozhin and his fighters took control of the southern city of Rostov-on-Don including the regional military headquarters. (Credit Image: © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool/Planet Pix via ZUMA Press Wire)
Fotó: AFP / Northfoto

A háromórás találkozón Putyin sorba vette a magánhadsereg fronton nyújtott teljesítményét és a június 24-i zendülés történéseit Peszkov szerint. Az orosz elnök meghallgatta a Wagner verzióját is a történtekről és felvázolta további lehetőségeiket– írja az Izvesztia.

A zsoldosparancsnokok kifejtették, hogy továbbra is Putyin hű katonái, és készek harcolni a hazájukért – állította a Kreml szóvivője, aki ezzel megerősítette azokat a nyugati, titkosszolgálati szivárogtatásokon alapuló sajtóértesüléseket, amelyek erről a találkozóról szóltak.

 

Jevgenyij Prigozsin tárgyalás Vlagyimir Putyin zendülés
Kapcsolódó cikkek