Közélet

Jó üzlet lehet garázsba befektetni, sorban derül ki a magyar városokban

A garázs biztos befektetésnek tűnik, mivel akár drágább, akár olcsóbb autóról van szó, a tulajdonosok nem szívesen hagyják a szabadban a járművet.

Naponta mintegy 50 ezer gépkocsi közlekedik Zalaegerszegen és vonzáskörzetében. Aki nem elégszik meg azzal, hogy éjszakánként a szabadban hagyja autóját, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, vagy gyorsan le kell csapnia egy-egy eladó-kiadó garázsra – írja a Zaol

Fotó: Matey István

Sokkal több a kereső ügyfél, mint amennyi garázs eladó a városban. Részben befektetési, részben saját célú felhasználásra szeretnének vásárolni gépkocsitárolót. Nagyon szűk ez a piac

– tájékoztatta a portált Juhász Judit, a GDN Ingatlanhálózat Zala ingatlaniroda tulajdonosa. Elmondta, hogy a befektetési célú garázsvásárlás azért jövedelmező, mert kevesebb pénzt kell rákölteni, mint egy bérbeadásra szánt lakás esetében. Továbbá nem kell attól tartani, hogy a garázst lelakják vagy tönkreteszik a bérlők. „Az árakról elmondhatjuk, hogy nagymértékben emelkedtek az utóbbi években. 

Egy belvárosi garázs 7 millió forinttól indul, és akár 15 millió forintért is gazdát cserélhet. A landorhegyi és a kertvárosi részben, illetve a peremkerületekben 5-6 millió forint az irányár” 

– mondta. Hozzátette, míg a Kertvárosban vagy a Landorhegyen átlagosan 25 ezer forintért lehet bérelni zárt kocsibeállót, addig a frekventált helyeken 5-10-15 ezer forinttal többe kerül.

A szakértő szerint a vásárlók és bérlők hosszú távban gondolkodnak. Kifejtette, hogy akár drágább, akár olcsóbb autóról van szó, a tulajdonosok nem szívesen hagyják a szabadban a járművet. Juhász Judit még hozzátette, országos tendencia, hogy mindenhol emelkednek a garázsárak. Ritkán, de akad egyébként, aki inkább raktározásra vagy értékek tárolására és nem a gépjármű részére keres kocsibeállót. A portál érdeklődésére egy másik ingatlaniroda vezetője hasonlóan azt nyilatkozta, hogy egy évvel ezelőtt adtak el utoljára garázst. Hirdetés nélkül, ismerősök útján szinte azonnal megvan az új tulajdonos.

Egy garázs ma már aranyat ér, Győrben és Sopronban már tudják

Egyre több az autó, miközben még az új társasházakhoz sem feltétlenül építenek lakásonként garázst.

 

 

ingatlaniroda garázs autó Zalaegerszeg
Kapcsolódó cikkek