és Mark Zuckerberg ugyan nyilvánosan lelkesen hirdetik, hogy szívesen megverekednének, de a zárt ajtók mögött tartott – egyébként a mesterséges intelligenciát érintő – amerikai szenátusi meghallgatás szervezői úgy gondolták, hogy jobb, ha erre nem a Capitoliumon kerül sor.

Legalábbis az eseményről készült fotón az látható, hogy a két milliárdost a hosszú asztal két, egymástól távoli végére ültették. A találkozón nem csak a Tesla és a Meta vezére vett részt, hanem többek között Bill Gates vagy Sam Altman az OpenAI-tól, akik szintén keveredtek már konfliktusba Muskkal – idézi fel az Insider.

 

Musk és Zuckerberg viszálya még 2016-ra nyúlik vissza, amikor a SpaceX egyik rakétája elpusztította a Facebook első műholdját, ám azután erősödött fel, hogy 

a Meta főnöke jelezte, az időközben X-re keresztelt Twitternek szánt vetélytársat indít, miután Musk mindent megtesz az azóta X-nek hívott közösségi oldal tönkretételéért.

Az időközben a Meta által elindított Threads ugyan a leggyorsabban összegyűjtött 100 millió felhasználó címmel büszkélkedhet, ám a kezdeti fellángolás után nem tűnik különösebben sikeresnek. Az Európai Unióban az alkalmazás nem is elérhető.

A két túlméretezett egójú férfi még egy ketrecharcos összecsapásban is megállapodott, ám erre mindmáig nem került sor. Egyelőre még sem a helyszínben, sem az időpontban nem sikerült megállapodni a milliárdosoknak.

A szenátusi meghallgatás azonban végül atrocitás nélkül zárult, sőt Musk szerint kifejezetten civilizált beszélgetés zajlott.