Közélet

A fűtési szezonban is marad a rezsicsökkentés

A földgáztárolók szinte teljesen feltöltve várják a telet.

A magyar családokat 2013 óta segítő rezsicsökkentés marad a most kezdődő fűtési szezonban is – árulta el Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1-en pénteken.

A politikus hangsúlyozta, hogy a földgáztárolók töltöttsége a fűtési szezonra elérte a 97 százalékot, így még hidegebb tél esetén is lesz elegendő gáz, az ország tárolókapacitásai jelentősek.

DSC_140420201202 GyőrFűtés szezon, központi fűtés a panel lakásban, mi az ideális hőfok,  Képen: Hegedüs Erika, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld20201202 Győr
Fűtés szezon, központi fűtés a panel lakásban, mi az ideális hőfok,  
Képen: Hegedüs Erika,
 Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Koncz Zsófia bejelentette, hogy 

a minisztérium energetikai fórumsorozatot indít a kistelepülések önkormányzatainak, amiknek a célja a kistelepülések versenyhátrányának csökkentése, energiahatékonyságuk növelése. 

Az első ilyen fórumot a Győr-Moson-Sopron vármegyei Bágyogszováton tartották, de hétről hétre minden vármegyébe eljutnak.

Leszögezte, hogy biztosítani tudja a kormány a rezsivédelmi alapot, az önkormányzatok energiaköltségeit pedig az idén 76 milliárd forinttal támogatta., míg a jövő évi költségvetésben 83 milliárd forintot szán erre a kormány.

Az államtitkár közölte azt is, hogy az idején senki sem engedte el a kezét és szólt arról is, hogy a magyar családokat úgy védi a kormány, hogy fenntartotta a rezsicsökkentett sávot, aminek révén az unió legalacsonyabb gáz- és áramárait fizetik az érintettek.

A politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy az energiaválságban a vállalkozásokat is segítették, számos energiamegtakarítást eredményező beruházást támogattak.

 

energiaválság fűtési szezon rezsicsökkentés
Kapcsolódó cikkek