Az izraeli börtön tisztviselői közölték, hogy újabb 39 palesztin foglyot engedtek szabadon, miután a Hamász 13 izraeli és négy külföldi állampolgárt átadott a Vöröskeresztnek – számolt be róla az Aljazeera.com. 

Izraeli fogságból szabadult palesztinok ünneplik a hazatérésüket a ciszjordániai al-Bireh városban vasárnap. Fotó: Nászer Nászer

Oszama Hamdan, a Hamász magas rangú szóvivője Bejrútból beszédében azt mondta az arab orgánumnak: azt várja Biden amerikai elnöktől, hogy rákényszerítse Izraelt a Gázai övezet elleni háború befejezésére. A tűzszünet meghosszabbításáról beszélni szerinte nem megoldás.

A megoldás az, hogy megállítjuk a Gáza elleni izraeli támadást, és rákényszerítjük Izraelt a palesztin néppel kapcsolatos nemzetközi határozatok végrehajtására

 – tette hozzá.

A Reuters hírügynökség közben azt jelentette: a Hamász közleménye szerint meg kívánja hosszabbítani a négynapos fegyverszünetét Izraellel, amennyiben komoly erőfeszítéseket tesznek az Izraelből szabadon engedett palesztin foglyok számának növelésére.

Az elrabolt és túszként őrzött izraeli nők és gyermekek hazatérése fejében Izrael szombaton éjjel és pénteken  39-39 palesztin foglyot engedett el.