Közélet

Menekülttábort ért légicsapás a Gázai övezetben

Több tízen meghaltak a Gázai övezet egyik menekülttáborában, amelyet vasárnap este izraeli légcsapás ért. A halálos áldozatok között legalább 12 nő és hét gyermek van.

Legalább hetvenen meghaltak egy izraeli légicsapásban a Gáza középső részén található Maghazi menekülttáborban – közölte a Hamász egészségügyi minisztériuma.

Hamas Israel Conflict
Fotó: NurPhoto via AFP

A menekülttáborból több tíz sérültet szállítottak a közeli al-Aksza kórházba. A halálos áldozatok között legalább 12 nő és hét gyermek van.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint három lakótömböt ért a támadás a sűrűn lakott övezetben vasárnap késő este. Asraf al-Kudra szerint a halálos áldozatok száma valószínűleg növekedni fog, tekintettel a környéken élő családok nagy számára.

Az izraeli hadsereg vizsgálja a csapásról szóló jelentéseket – jelentette a BBC.

A tábort egy hónapja is érte izraeli rakétatámadás, akkor legkevesebb 47-en meghaltak.

Az izraeliek nagy része továbbra is kiáll a politikai vezetés azon kitűzött céljai mögött, hogy eltöröljék a Hamászt a föld színéről, és kiszabadítsák azt a 129 túszt, akik továbbra is a terrorszervezet fogságában vannak. A nemzetközi nyomás ugyanakkor fokozódik az Izrael gáza övezeti offenzívája ellen.

Az izraeli és az arab média szerint a Gázai övezettel határos Egyiptom új javaslatot tett az Izrael és a Hamász közötti tűzszünetre, miközben az ENSZ elállt a harcok beszüntetésére való felhívástól.

 

izraeli háború Hamász menekülttábor gázai övezet légicsapás
Kapcsolódó cikkek