BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 719. napja – Avgyijivka térségében áttörnének az oroszok

(FILES) Fire and burnt-out cars are seen after a missile strike in Kyiv on January 2,2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Összefoglaló:

Az orosz hadseregnek az elmúlt napokban sikerült előrenyomulnia Avgyijikva térségében. Az ISW által február 11-én közzétett geolokációs felvételeken jól látszik, hogy az oroszok a várostól északra fekvő Zseleznodorozsnij mellett, illetve Nevelszkétől keletre haladtak előre – írta meg az Unian ukrán hírügynökség.

(FILES) Fire and burnt-out cars are seen after a missile strike in Kyiv on January 2,2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
orosz-ukrán háború, Avgyijikva
Avgyijikva közelében ádáz harcok dúlnak.
Fotó: Genya Avilov / AFP

Az orosz katonai tudósítók is arról számoltak be, hogy Avgyijikva északi részén és Pervomajszke közelében is sokat nyomultak előre, azonban az ISW elemzői ezt még nem látják bizonyítottnak.

Továbbra is folynak a pozícióharcok Avgyijivkától északnyugatra, délnyugatra, nyugatra és magában a városban is. Az orosz egységek megpróbálják elvágni a helyi ukrán erők fő kommunikációs és utánpótlási vonalait.

Olekszandr Tarnavszkij dandártábornok, az Ukrán Fegyveres Erők Tauridai Hadseregcsoportjának parancsnoka arról számolt be, hogy az oroszok egyre gyakrabban vetnek be páncélozott járművekből álló egységeket a gyalogsági támadásaik támogatására.

Az ukránok hadi jelentései szerint Oroszország a háború kezdete óta 214 harckocsit vesztett el Avgyijikva ostrománál, ami a tizede annak, ami jelenleg Ukrajna területén állomásozik.

Több mint száz civilt menekítettek ki Avgyijivka környékéről

Az ukrán rendőrség evakuálással foglalkozó, Fehér Angyal elnevezésű csoportja több mint száz embert menekített ki február elején a Donyeck melletti Avgyijivka város orosz megszállás alá került peremvidékéről.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.