Nemzetközi gazdaság

A Kreml elleni dróntámadás megtorlásának mestertervét mérlegeli Moszkva

A szerdai támadással Kijevet vádolja Moszkva. A Kreml szerint a két drón célpontja Vlagyimir Putyin orosz elnök volt.

Továbbra is forrnak az indulatok amiatt, hogy szerdán dróntámadás érte a Moszkvában a Kremlt. Az oroszok egyértelműen Kijevet vádolják. Az ukrán vezetés tagadta, hogy köze lett volna az akcióhoz, elmondásuk szerint Ukrajnát akarják felszabadítani, nem pedig más országokat megtámadni. Egyes elméletek szerint orosz akció volt a dróntámadás, hogy ezzel is indítékot gyártsanak maguknak a támadáshoz. Az orosz hadsereg mindenesetre csütörtök hajnalban Kijev ellen intézett dróntámadást.

RUSSIA=POLITICS-ECONOMY
Vladimir Putin's spokesman Dmitry Peskov attends a meeting in the Kremlin in Moscow, on December 25, 2013.  AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
dróntámadás
A Kreml elleni dróntámadás megtorlásának mestertervét mérlegeli Moszkva.
Fotó: AFP

Az eset nem hagyja nyugodni az oroszokat, erről Dmitrij Peszkov  elnöki szóvivő csütörtökön újságírók előtt is beszélt – írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

Oroszország különböző lehetőségeket mérlegel a Kreml elleni kijevi dróntámadási kísérletre adott válaszlépésekre

– jelentette ki. Értelemszerűen nem volt hajlandó részléteket elárulni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen tervek merültek fel, csak annyi közölt a sajtóval, hogy sok opció áll rendelkezésükre.

Csak olyan jól átgondolt lépésekről lehet szó, amelyek megfelelnek országunk érdekeinek

– nyilatkozta az orosz politikus.

A május 3-án történt dróntámadással kapcsolatban a Kreml korábban annyit mondott, hogy a hadsereg hatástalanította az ellenséges járműveket, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – aki a közlemény szerint a merénylet célpontja volt – nem esett baja, zavartalanul tudta folytatni munkáját.

Újabb amerikai fegyverszállítmány érkezik Ukrajnába

Az Amerikai Egyesült Államok újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld Ukrajnába – közölte az amerikai külügyminisztérium szerdán. A fegyvercsomag nagyjából 110 milliárd forint értékű.

 

 

Drón válaszcsapás Kijev Ukrajna Kreml Oroszország Moszkva
Kapcsolódó cikkek