A sokat emlegetett Las Vegas-i Nagydíj első napja káoszba süllyedt, mivel az edzést problémák sújtották az új utcai pályával - írta a BBC.

Fotó: AFP

Az első edzést mindössze kilenc perc futás után félbeszakították, amikor Carlos Sainz Ferrarija nekiütközött egy meglazult aknafedélnek, ami súlyosan megrongálta az autóját.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a helyzet "elfogadhatatlan". A második edzés két és fél órás késéssel kezdődött a szinte üres lelátók előtt, miután bezárták a szurkolói tereket. Az F1 szerint a helyi idő szerint 01:30-kor meghozott döntést "szurkolóink ​​és munkatársaink logisztikai megfontolásai" indokolták.

Arról nem esett szó, hogy a rajongók kapnak-e visszatérítést. Az egyik legnagyobb nehézség az F1 számára ebben a helyzetben, hogy a legtöbb eladott jegy háromnapos csomag volt, így az egynapos visszatérítések külön számításokat igényelnek, amiket nem bztos, hogy elfogadnak a szurkolók.

A lemondott első és az újraindított második időmérő közötti zűrzavar közepette a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egy sajtótájékoztatón káromkodott egy újságíróval, amikor az azt vetette fel, hogy a helyzet igen rossz fényt vet az F1 imázsára egy ilyen nagy horderejű eseményen. Toto Wolff azzal kérte ezt ki magának, hogy miként merészel ilyet állítani az újságíró egy olyan eseményről, amely minden tekintetben új standardokat állít fel.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a hagyományoktól eltérően nem vasárnap, hanem szombaton kerül megrendezésre a Forma–1 Las Vegas-i Nagydíja. A november 18-án, helyi idő szerint este 10 órakor lesz a rajt, ez a magyar rajongók számára azt jelenti, hogy vasárnap korán, reggel 7 órakor kell a képernyők elé ülni.