Pénz- és tőkepiac

Szingapúrban is tűz alá került a tőzsdére készülő Binance

A cég ugyan egyre több lépést tesz a szabályozottabb működés irányába, ám úgy tűnik, továbbra sem képes megfelelő mértékben kifehéríteni a működését, így még a kifejezetten kriptobarát Szingapúrral is meggyűlik a bajuk.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel Szingapúrban, így törvényt sért az ország pénzügyi felügyelete szerint – tudta meg a Bloomberg.

Fotó: Yong Li Xuan / ST / Singapore Press Holdings via AFP

A MAS szerint a Binance még csak nem is kért engedélyt a működésre, így a befektetőket figyelmeztető listára került, mely jelzi, hogy a cég nem jogosult fizetési szolgáltatások nyújtására a városállamban. A MAS emellett illegális tevékenysége beszüntetését is várja a cégtől. 

A pénzügyi felügyelet szerint csak a binance.sg oldalt üzemeltető Binance Asia Services jelentkezett engedélyért, mely jelenleg felmentést is élvez annak megléte alól, köszönhetően a digitális fizetőeszközökre vonatkozó kivételnek.

Szingapúr egyébként kifejezetten laza a kriptoeszközök szabályozása terén, és szeretne is az újfajta eszközök egyik központja lenni, ennek köszönhető, hogy a Binance alapító vezérigazgatója, Csangpeng Csao is odaköltözött. A több országban is a hatósági szigorral szembesülő Binance egyébként az utóbbi időben igyekszik lépéseket tenni a törvényesebb működés irányába, ám úgy tűnik, mindeddig kevés sikerrel.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance egyébként már akkorára nőtt, hogy saját natív kriptoeszköze, a Binance Coin a CoinMarketCap szerint a 4. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz, összesen 82 milliárd dolláros kapitalizációval.

A cég amerikai leánya, a Binance.US időközben az alapító szerint a Coinbase sikerén felbátorodva a tőzsdére lépést fontolgatja a Business Insider információi szerint a következő 3 év során.

Csangpeng Csao kriptotőzsde Binance kripto Szingapúr
Kapcsolódó cikkek