Martin Shrkeli ugyan nem a kriptók miatt került egykor börtönbe, ám szabadulása óta igyekszik a kriptopiacra is betörni, és az iparágat megrázó botrányok és csalások következtében szakértelme akár hasznos is lehet az egykori milliárdosok számára, akik közül többeket börtön is fenyeget.

603367453
Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Amikor az FTX kriptotőzsde összeomlott, sokan gondolták, hogy az alapító Sam Bankman-Fried megúszhatja büntetés nélkül, hiszen rengeteg politikus kampányát támogatta adományokkal, ám végül a bahamai hatóságok csak letartóztatták, és bűntársai is ellene vallottak, miközben ő a médiában igyekezett véletlen hibának lefesteni azt, hogy eltüntette az ügyfelei több milliárd dollárját.

Miután kiadták az amerikai hatóságoknak, SBF ugyan gyorsan szabadulhatott óvadék fejében, de a börtön lehetősége azért továbbra is a feje felett lebeg, így az Unchained podcast meg is kérdezte Shrkelit arról, mire is számíthat a börtönben a bukott kriptoguru. 

Shkreli tanácsai a következők: nyírja le kopaszra a haját, mélyítse a hangját, vagy épp hallgasson sok rapzenét az egykori milliárdos, és ismerkedjen meg a nagyobb városok durva negyedeivel. Azonban a pharma bro néven elhíresült egykori fegyenc szerint a némiképp nőies, autisztikus jegyeket hordozó SBF nem sok jóra számíthat a börtönben, és a különböző bandák és az utcai kultúra világát nem ismerve könnyen bajba keveredhet.

Shkreli egyébként az FTX összeomlását követően egy másik börtönnel fenyegetett kriptopiaci szereplővel, Do Kwonnal is összefutott egy másik podcast során, ám őt igyekezett azzal nyugtatni, hogy bár nem épp kellemes, a börtön nem a világ vége.