Ezer forinttal megtoldotta az OTP részvényeire vonatkozó korábbi célárát az HSBC hétfőn, a bankház már kereken 18 ezer forintra várja az első számú magyar árfolyamát egy éven belül.

OTP
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A meglehetősen optimista becslés alapján további 41 százalékot ralizhat a hazai bankpapír, amely idén – a kifizetett 300 forintos mellett – már 26 százalékot drágult. A kifejezetten bőkezű hozamlehetőség miatt az HSBC változatlanul vételt javasol.

A brit nagybank árfolyam-várakozása jelenleg a legmagasabb az OTP-t követő elemzők között. A lengyel mBank hasonlóan derűlátó, két hete frissített modellje szerint 17 936 forintot érhet a papír.

A friss módosítással együtt a Refinitiv adatbázisában szereplő átlagos OTP-célár 13 485 forint, ami 6 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegtet. A magyar hitelezőt követő 15 befektetési szolgáltató közül 12 vételt javasol, további két bróker tartásra, egy pedig eladásra ajánlja a részvényeket.

Múlt pénteken a Mol is új „árcédulát” kapott, bár ez utóbbi inkább csak technikai jellegű, az mBank ugyanis a 354 forintos, részvényenkénti rekordosztalékot „vágta le” a magyar olajtársaság célárfolyamából, közvetlenül az osztalékszelvény csütörtöki kiárazódását követően. Így az eddigi 4563 forint helyett 4209 forintra taksálják a papír értékét, ez pedig igen tetemes, 46 százalékos felértékelődési lehetőséget helyez kilátásba. Ennek megfelelően továbbra is vételre ajánlott a hazai blue chip részvény.

Az elemzői célárak átlaga jelenleg 3064 forint, ami 6 százalékos emelkedést vetíthet előre, miközben 10 közül hét elemző vételt javasol, további három pedig tartásra ajánlja az év eleje óta 9 százalékot erősödő papírt.

 

A két legforgalmasabb hazai nagypapír mellett alapvetően optimisták a brókerek a Richter és a Magyar Telekom piaci kilátásait illetően is. A gyógyszergyártó cég részvényeinek értékét 10 203 forintra, a távközlési társaságét pedig 524,5 forintra taksálja a szélesebb elemzői közösség. Ez a Richternél 15 százalékos, míg a Magyar Telekomnál 27 százalékos hozampotenciált jelent.

A BUX-kosár mintegy 95 százalékát négy nagypapír optimista elemzői megítélése alapján az első számú hazai részvényindexben is maradhatott még tartalék az elmúlt 11 nap töretlen emelkedését és az év eleje óta elért 21 százalékos ralit követően is.

Az emelkedésnek újabb lendületet a hamarosan érkező gyorsjelentések adhatnak, a Richter és a Mol jövő pénteken, a Magyar Telekom augusztus 9-én, az OTP pedig egy nappal később teszi közzé második negyedéves eredményszámait.