Pénz- és tőkepiac

Figyelmeztetést adott ki a Pepco: akadozhat az ellátás, ha fokozódik a válság a Vörös-tengeren

Az áruházlánc termékeinek elérhetőségét egyelőre csak korlátozottan befolyásolják a húszik támadásai, de ha a Vörös-tenger sokáig nem lesz járható, gond lehet az ellátással.

A Magyarországon is jelen lévő Pepco csoport figyelmeztetést adott ki csütörtökön, mely szerint a Vörös-tengeren zajló válság jelenleg csak korlátozott hatással van a termékei elérhetőségére, ám ha a gondok tartósak lesznek, az negatívan érintheti a cég ellátását.

Warsaw,,Poland,-,April,2022:,The,Logo,Of,The,Pepco
Fotó: Shutterstock

A diszkontáruházlánc arról is beszélt, hogy a húszik támadásai a szállítások drágulásához és csúszásához vezetnek. 

A Pepco szállítási költségeinek eséséről számolt be a harmadik negyedév végéig, ám az óceánjárók útvonalának módosulása miatt újabban többletköltségekkel kell szembesülni – írja a Marketwatch.

A cég csütörtökön beszámolt a december 31-ig tartó negyedéves eredményeiről is, mely az összehasonlítható bevételek 2,3 százalékos csökkenését jelezte. A cég részvényei ennek ellenére 3,5 százalékos erősödést mutattak csütörtök délelőtt a varsói tőzsdén.

Szakadoznak az ellátási láncok: már a Maersk is súlyos fennakadásokra figyelmeztet

A jelentősebb hajózási vállalatok felfüggesztették a Vörös-tengeren és a Szuezi-csatornát érintő útvonalaikon a forgalmat. A Moller-Maersk dániai szállítmányozási és logisztikai óriásvállalat is kongatja a vészharangot

 

izraeli háború Pepco húszik
Kapcsolódó cikkek