BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Bitcoin,Halving.,Block,Reward,Gets,Cut,In,Half,Every,Four

A vakációzás a kriptopiaci reményeket is agyonnyomja

A tőzsdéken régi megfigyelés, hogy nyáron visszaesik a forgalom, ez a trend úgy tűnik, az alternatív devizapiacon is megállja a helyét. Alacsony volumen mellett is lehetnek viszont jó beszállók a kriptopiacon.

Számold fel a pozícióid májusban, és menj el nyaralni – szól a régi mondás a Wall Streeten, az elmúlt évek megfigyelései alapján ugyanakkor ez a tanács nemcsak a hagyományos tőkepiacok befektetőinek, de a kriptopiac rajongóinak is jól jöhet.

Bitcoin,Halving.,Block,Reward,Gets,Cut,In,Half,Every,Four, kriptopiac,
Nem csak a tőzsde, a kriptopiac is pang a nyáron / Fotó: Shutterstock

A Benzinga összeállítása ugyanis kiemeli: a június-augusztus közti időszakban a kriptopiacon az elmúlt években rendre az azt megelőző, illetve azt követő hónapok adatainál alacsonyabb forgalmat és növekedést figyelhettünk meg, ez pedig jó eséllyel az idén is így lesz. Tavaly a spot, illetve az opciós piacok forgalma 

18 százalékkal esett vissza a tavaszi hónapokhoz mérten, 

az ősz beköszöntével pedig gyakorlatilag visszaállt korábbi szintjeire, és 10 százalékkal nőtt meg a kriptopiaci volumen.

Tavaly nyáron ugyanakkor nemcsak a forgalom visszaesését figyelték meg a szakértők, de a kriptopiac kapitalizációja is csökkent, mégpedig 4 százalékkal – igaz, az ősz során már 52 százalékkal bővült a szektor értéke a bitcoin-ETF-ekre való piaci várakozás okozta extra érdeklődés nyomán.

A szakértők szerint a nyári visszaesés elsődleges oka a vakációk időzítésében keresendő.

A kereskedők közül ugyanis sokan egész egyszerűen nem dolgoznak nyáron, így a vállalati befektetési forgalom nagymértékben visszaesik, ami a szokásosnál alacsonyabb szintre csökkenti a szegmens volatilitását is – ezt a fejleményt pedig a kriptopiaci befektetők általánosságában nem kedvelik, így ők is kerülik a spekulációt a vakációs időszak során.

Az elemzők szerint ezért adott esetben akár kifizetődő is lehet a nyári időszak pangását kihasználva felmarkolni egy pár tokent, hiszen azokat kedvező piaci mozgások esetén a likviditás őszi visszatérésével feláron lehet értékesíteni.

Menekül a tőke a kriptopiacról, havi mélypontra zuhant a bitcoin – rázós hónapok jöhetnek

Jerome Powell beszéde elodázta a kamatvágási várakozásokat, ez pedig nagyot rántott a kriptopiaci kilátásokon is. A bitcoin havi mélypontja mellett a kriptopiac egészéből rég nem látott mértékben áramlik kifelé a tőke.

A kriptopiac nyári mélyrepülésére pedig nem kis tétekben fogadnak a befektetők: a bitcoin tekintetében például 1,67 milliárd dollárnyi short pozíció reméli, hogy nem ugrik 70 ezer dollár fölé az árfolyam a közeljövőben – azon a szinten ugyanis pozícióik likvidálásra kerülnének.

A legnagyobb kriptodeviza az idén 47,5 százalékot erősödött, az elmúlt 12 hónapban viszont már 129,5 százalékos a plusz.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.