Sportgazdaság

A világbajnokság argentin hőse méregdrága kutyával őrizteti aranyérmét

Nem Emiliano Martínez az első, aki négylábú védelmet vásárol értékei mellé, de lehet, hogy ő lesz a leggyorsabban költöző kutyatulajdonos.

Húszezer fontos, azaz kilencmillió forintos kutyával őrzi aranyérmét a katari világbajnokság (botrány)hőse, Emiliano Martínez. A franciákkal szembeni finálé tizenegyespárbajában fantasztikus teljesítményt produkáló argentin kapus egy malinois típusú belga juhászkutyát bízott meg azzal, hogy vigyázzon legféltettebb kincsére, amíg ő nincs otthon. 

Argentina V France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022
Fotó: NurPhoto via AFP

Brit sajtóhírek szerint a 30 éves labdarúgó őrzőkutyájának típusát képzett katonai egységek is használják, és nem Martínez az első, aki négylábú védelmet vásárol értékei mellé: az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta vagy éppen a nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Tyson Fury is ezt az utat választotta.

Az egyébként könnyen előfordulhat, hogy Martínez hamarosan a kutyájával együtt költözik, ugyanis tegnap a kispadról nézte végig csapata, az Aston Villa mérkőzését a Premier League-ben, és a helyi szakírók úgy tudják, Unai Emery vezetőedző szeretné eladni őt még januárban,

mert vállalhatatlannak tartja azt a viselkedést, amit bemutatott az ünneplés során.

Ahogyan mi is megírtuk, felháborodott Franciaország, amiért Martínez egy játék babával a kezében ünnepelt, amelyre egy dühös Kylian Mbappé-fejet ragasztott – a döntő utáni díjátadón pedig a legjobb kapusnak járó elismerés átvétele közben üzent obszcén módon az őt kifütyülő közönségnek.

Nincsenek biztonságban az Angliában futballozó sztárok

Raheem Sterling hiába vett több mint hétmillió forintért Rottweilert és alkalmazott 24 órás biztonsági szolgálatot, négy éven belül másodszor is betörtek a házába. A katari labdarúgó-világbajnokságon szerepelt angol válogatott játékosainak elegük van az őket ért támadásokból.

 

 

Argentína kutya katar 2022 védelem labdarúgás
Kapcsolódó cikkek