A németországi férfi kézilabda Európa-bajnokság szerdai nyitó napján sportági világcsúcsot jelentő 53 586 néző látta a Franciaország–Észak-Macedónia, majd a Németország–Svájc mérkőzést a düsseldorfi labdarúgó-stadionban, a Merkur Spiel-Arenában. A létesítmény befogadóképessége futballmeccseken 54 600, koncerteken 66 000 fő – írja a Nemzeti Sport, kiemelve, hogy az eddigi kézilabdás nézőrekordot a 2014 szeptemberében 44 189 szurkoló előtt rendezett Rhein-Neckar Löwen–HSV Hamburg német bajnoki találkozó jelentette a frankfurti fociarénában.

Sport,Match.,Back,View,Of,Football,,Soccer,Fans,Cheering,Their
A düsseldorfi stadionban futballmeccseken 54 600, koncerteken 66 000 fő fér el
Fotó: Shutterstock

Érdekesség, hogy 

72 hősugárzóval fűtötték fel 23 fokra a behúzott tetejű düsseldorfi stadiont,

így igencsak nagy volt az első nap ökológiai lábnyoma, ám a szervezők korábban visszautasították az ezzel kapcsolatos kritikákat. Andreas Michelmann, a német szövetség elnöke elmondta, ha szeretnék felhívni a figyelmet az Eb-re, azt nem tudják elérni néhány ezer fős közönség előtt.

A németeket tavalyelőtt még komolyan foglalkoztatta az főleg az országba egyre csökkenő mennyiségben érkező orosz gáz miatt. 2022 első hat hónapjában például 600 ezer elektromos fűtőtestet adtak el Németországban, 35 százalékkal többet, mint az azt megelőző év első felében. Az Euronews akkori tudósítása szerint hiánycikk is lett náluk a hősugárzó.

Az egyik berlini műszaki bolt alkalmazottja abban az időben azt mondta, hogy mindenki elektromos fűtőtesteket akar vásárolni, de a készlet teljesen elfogyott. Az új megrendelésekre ráadásul hónapokig egyetlen beszállító sem vállalt határidőt, mert a központi raktárak is kimerültek.

A magyar válogatott pénteken 20.30-kor Montenegró ellen kezdi meg szereplését a kontinensviadalon. A rendező német városok közötti több száz kilométeres távolságokat elvileg vonattal lehet a legkönnyebben megtenni, de a kétnapos sztrájk miatt ez most lehetetlenné vált.