Sportgazdaság

Leclerc megtörte a csendet és reagált Lewis Hamilton Ferrariba igazolására

Olasz sajtóhírek szerint Charles Leclerc megdöbbent Lewis Hamilton Olaszországba igazolásának hírére. A Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a monacói pilóta rendkívül csalódott a hír miatt, különösen azért, mert neki nem szóltak Hamilton szerződtetéséről. Tavaly Leclerc még pozitívan állt hozzá a gondolathoz, hogy a hétszeres világbajnok csapattársa legyen.

Charles Leclerc rendkívül csalódott Lewis Hamilton Ferrariba igazolása miatt – írta meg a Corriere dello Sport. A sportlap úgy tudja, hogy a monacói autóversenyzőnek fogalma sem volt, hogy a Ferrari mire készül.

F1 Abu Dhabi TestingCharles Leclerc of Ferrari during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

Ez azért is meglepő, mivel egy tavalyi interjú alkalmával Leclerc látszólag szívesen dolgozott volna egy istállóban a brit versenyzővel. Ez akkor történt, amikor felreppentek a pletykák, hogy az olasz csapat egy 40 millió fontos ajánlatot tett Hamiltonnal az aláírásáért cserébe. Egy újságíró ekkor megkérdezte Leclercet, hogy mit szólna, ha Hamilton valóban betoppanna a Ferrari garázsába. Erre a monacói pilóta nevetett, majd vetélytársára nézett és annyit mondott, hogy „Hello, Lewis”. Ekkor Hamilton láthatóan zavartan reagált az esetre, végül pedig kiderült, hogy nem fogadta el a 40 millió fontos fizetést.

Mennyi pénzt fizet a Ferrari Lewis Hamiltonnak?

Lewis Hamilton Ferrari-szerződését ugyan nem hozták nyilvánosságra, de nagyjából körül lehet határolni, hogy mennyi pénzzel csábították Olaszországba.

A Daily Mail még 2023-ban arról számolt be, hogy a Ferrari elnöke, John Elkann évi 40 millió fontos ajánlatot tett le Hamilton elé (ez több mint 17 milliárd forint), de szakértők szerint ez aprópénz a sztárért cserébe.

Lewis Hamilton helyében sokkal többet kérnék, mint 40 millió font. Nem az a kérdés, hogy Ferrari mit tehet Hamiltonért, hanem az, hogy Lewis mit tehet a Ferrariért. 50 millió fontnál kevesebben nem szabad gondolkodni, hiszen a brit versenyző hatalmas PR-marketing-értéket képvisel 

– erről egy Forma–1-es sportújságíró, Peter Windsor beszélt egy YouTube-videóban. Szerinte a reális fizetés, amit Hamilton elkérhet a Ferraritól, az körülbelül évi 80 millió font (nagyjából 35 milliárd forint).

A Mercedes Forma–1-es csapatának főnöke meglepődött Hamilton távozásán

Toto Wolff, a Mercedes Forma–1-es csapatának főnöke meglepődött, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződött, a döntést a brit pilóta a hivatalos bejelentés előtti napon közölte vele.

Hamilton csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrarinál versenyez. Egy nappal korábban Wolff-fal is beszélt az átigazolásról.

Tudtuk, hogy a hosszabbítás egy vagy talán két évre szólna

– mondta a csapatfőnök Hamilton szerződésével kapcsolatban, amelyet tavaly augusztusban írt alá, és szerepelt benne egy kivásárlási záradék is.

 

charles leclerc Lewis Hamilton Ferrari Mercedes
Kapcsolódó cikkek