Sportgazdaság

Nem játszott Messi, visszaadják a jegyárak felét

Kérdés, hogy ez elég lesz-e a rajongóknak, akik akár több mint kétszázezer forintot is fizettek a jegyekért. A szervező így is kétmilliárd forintos nyereség helyett hatszázmilliós veszteséget könyvelhet el.

A Tatler Asia visszaadja a jegyárak felét azzal a focimeccsel kapcsolatban, melynek során az Inter Miami egy hongkongi csapattal játszott barátságos mérkőzést, ám Lionel Messi nélkül.

A meccset szervező luxuséletmód-kiadvány szerint 56 millió hongkongi dollárba (több mint 2,5 milliárd forint) fog neki kerülni a visszatérítés, így az ügyleten 43 millió hongkongi dollárt (közel 2 milliárd forint) veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni, szemben a korábban jelzett 13 millió hongkongi dollárral (600 millió forint).

Inter Miami's Argentine forward Lionel Messi (L) sits on the bench during the friendly football match between Hong Kong XI and US Inter Miami CF in Hong Kong on February 4, 2024. Inter Miami were booed off the pitch after their injured superstar Lionel Messi failed to take the field in a pre-season friendly in Hong Kong. (Photo by Peter PARKS / AFP)
Fotó: AFP

A svájci családi üzlet, az Edipresse által két évtizede felvásárolt Tatler Asia arról is beszámolt, hogy a szívük szakadt meg, miután Messi nem lépett pályára, és arra kérték az Inter Miamit, hogy az argentin csatár adjon magyarázatot a rajongók számára. Különösen, mivel 

Messi pár nappal később Tokióban már pályára lépett, ami a rajongók arcul csapása, hiszen a focista sérülésre hivatkozva hagyta ki a meccset.

A bejelentésre azután került sor, hogy hatalmas vihart kavart a sztárjátékos kispadra ültetése. Ráadásul a meccset Messi arcképével hirdették – idézi fel a Financial Times. A jegyekért pedig akár 4800 hongkongi dollárt (több mint 220 ezer forintot) is elkértek.

A hongkongi kormányzat a mérkőzéstől azt is várta, hogy segít a városnak visszanyerni régi fényét, miután olyan popsztárok, mint Taylor Swift vagy a Coldplay, Hongkong helyett inkább Tokióban vagy Szingapúrban léptek fel.

 

Lionel Messi hongkong Tatler Asia
Kapcsolódó cikkek