Sportgazdaság

Szabadulhat a börtönből Dani Alves, de nem lesz olcsó

A focistát első fokon elítélték nemi erőszakért, de fellebbezett a döntés ellen, így a bíróság szerint annak lezajlásáig szabadlábon lehet.

Dani Alves egymillió eurós óvadék ellenében szabadulhat börtönéből, amíg a fellebbezéséről dönt a bíróság, miután első fokon nemi erőszak vádjában bűnösnek találták.

Dani Alves Testifies At The Barcelona Court After Being Accused Of Sexual Assault .BARCELONA CATALONIA, SPAIN - FEBRUARY 05: Former soccer player Dani Alves during a trial at the Barcelona Court on February 5, 2024, in Barcelona, Catalonia, Spain. Alves is accused of sexual assault on a girl in a bathroom of the Sutton nightclub in the Catalan capital on the night of December 30-31, 2022. Denounced by the 23-year-old girl, he sits in the dock of the Audiencia de Barcelona and faces a nine-year prison request from the Prosecutor's Office, which the victim's defense raises to 12 years. After a year and 15 days in custody in Brians, the Brazilian arrives after having changed his version of events up to five times. (Photo By EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A barcelonai bíróság szerdai döntése azon alapul, hogy a brazil focista már letöltötte négy és fél éves büntetése negyedét, hiszen 2023. januári letartóztatása óta előzetes letartóztatásban volt – írja a France24.

A focista szabadulásának ugyanakkor az óvadék mellett az is a feltétele, hogy átadja spanyol és brazil útlevelét és hetente jelentkezzen a bíróságon. Dani Alves ügyében február 22-én született meg az első fokú ítélet. A labdarúgó az ítélet szerint megerőszakolt egy fiatal nőt egy barcelonai szórakozóhelyen 2022 decemberében. Az ítélet ellen Dani Alves fellebbezett.

 

Dani Alves megerőszakolt focista
Kapcsolódó cikkek