Tavaly februárban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legjobb pontszerzője lett, azóta pedig a 40 ezer pontos álomhatárt is átlépte a Los Angeles Lakers játékosa, LeBron James. A milliárdos sportoló az NBA-ben 21 szezon alatt dobta meg ezt a rengeteg pontot. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság múlt vasárnapi játéknapján sikerült elérnie a hihetetlen számot Jamesnek, a Denver Nuggets elleni meccsen.

Team LeBron v Team Giannis - NBA All-Star 2024
Los Angeles Lakers
A Los Angeles Lakers játékosa, LeBron James elérte a 40 ezer pontos álomhatárt.
Fotó: Fatih Aktas / AFP

 

A Los Angeles Lakers sztrája újabb rekordot állított fel

LeBron James már 2023. február 8-án beírta megát a történelemkönyvekbe, amikor elérte a 38 388. pontját, és ezzel megelőzte az örök ranglistán Kareem Abdul-Jabbart.

Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját 39 évig nem sikerült megdönteni, amikor érkezett LeBron James, és az Oklahoma City Thunder ellen az élre állt. Azon a meccsen a sztárnak 36 pontot kellett szereznie, hogy rekorder lehessen, végül 38 ponttal zárta a mérkőzést.

A történelmi pillanat ellenére a Los Angeles Lakers nem tudta megnyerni a meccset, végül 133-130-ra kikaptak a Thundertől.

Érdekesség, hogy 

a 40 ezer pontos álomhatár is keserédes emlék marad LeBron Jamesnek, hiszen a Denver Nuggets is elverte a Lakerst a nagy napon.

A tavalyi rekorddöntés pillanatában, ami a harmadik negyed utolsó perceiben történt, megszakították a meccset, hogy elismerjék LeBron teljesítményét. A sztárnak maga Kareem Abdul-Jabbar gratulált a teljesítményéhez.

 

Aki még Michael Jordant is túlszárnyalta: a LeBron James-sztori

A különböző sportágak legnagyobbjai között olyan elképesztő ikonokat lehet emlegetni, mint Michael Schumacher, Tiger Woods, Cristiano Ronaldo, Muhammad Ali vagy Michael Jordan. A jelen egyik legnagyobb sportembere minden kétséget kizáróan LeBron James. LeBron a karrierjét nem csak a sportra építette fel. A sztár neve már önmagában egy értéket képvisel, de emellett roppant sikeres üzletember is. A LeBron James-sztoriról Éless Dénes sportmarketing-szakértővel beszélgettünk a VG Podcastban.

 

LeBron James, a milliárdos sportoló

LeBron James az NBA valaha volt legjobban fizetett sportolója, ami az eredményei mellett nem is csoda. 479 millió dollárt keresett a kosárlabda-szerződésével, a 

vagyona pedig a Forbes szerint meghaladja az egymilliárd dollárt. 

A Los Angeles Lakers sztárja nem a pályán halmozta fel ezt a hihetetlen vagyont. LeBron James egy rendkívül sikeres üzletember, akinek olyan vállalkozásai vannak, mint a 2021-ben 750 millió dollárra értékelt SpringHill Company, egy szórakoztatóipari cég.

A vagyonát a Nike-val kötött, több mint egymilliárd dolláros üzlet is szépen gyarapította, ráadásul tulajdonrésze van a Fenway Sports Groupban, a Boston Red Sox és a Liverpool Football Club tulajdonosában.

A videóban megnézhetik LeBron James 40 ezredik pontját: