Az nem kíméli a fenyőfapiacot sem. A karácsonyfapiac esetében nagyjából 5 százalékos drágulás lesz megfigyelhető az idén – írta közleményében az Agroinform.

Karácsonyfa
Fotó: AFP

A legtöbben olcsóbb karácsonyfát szeretnének idén beszerezni, sokan így is Nordmannban gondolkoznak.

A fát vásárlók 45 százaléka szeretné ezt a típust felállítani az otthonában, annak ellenére, hogy minden évben ezek a legdrágább karácsonyfák. Lucfenyőt 37, ezüstfenyőt pedig 13 százalék szeretne állítani. A hagyományosan nem túl népszerű fajtákat, mint a duglászfenyőt vagy a feketefenyőt csupán 5 százalék keresi majd.

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására – immár negyedszer

A világ 168 országából érkező utazók szavazatai alapján a European Best Destinations szervezet nyilvánosságra hozta a legszebb európai karácsonyi vásárok listáját. A budapesti karácsonyi vásár a negyedik alkalommal lett Európa legjobb karácsonyi vására.

A portál felmérése szerint a háztartások óvatosabban költhetnek decemberben, ami a korábbi éveknél kisebb keresletet vetít előre a fenyőfák piacán.

Az ünnepek közeledtével arról is írtunk, hogy ki mit főz karácsonykor. Össze is állt a hagyományos magyar ünnepi toplista, amelyet itt olvashat el.