BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Óbudán is saját éttermében falatozhat Mészáros Lőrinc

Megvásárolta a Mészáros csoport érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. a Monyó Holding Kft.-t, így a leányvállalatát, a Pastrami Kft.-t is, amely a Pastrami nevű, ismert óbudai éttermet üzemelteti. Az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, valamint az egyedi gasztronómiai élményeket, hazai és nemzetközi konyhát, illetve gyermek- és kutyabarát helyszínt biztosító vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszú távú működtetése – olvasható a Mészáros csoport közleményében.

A Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett a Monyó Holding Kft.-nek, amely a Pastrami étterem helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa, és bérleti szerződés alapján biztosítja az étterem számára az ingatlan használatát. Így a vendéglátóipari egységet üzemeltető, valamint a vendéglátáshoz kapcsolódó berendezéseket és eszközöket birtokló Pastrami Kft. is a Talentist ellenőrző Mészáros csoport érdekeltségébe került.

Mészáros
A Mészáros csoport tulajdonában működik tovább a Pastrami / Fotó: Google Street View

Veszteséges volt a szerzemény

Az ismert és nagy hagyományokkal rendelkező étterem gasztronómiai színvonala és családbarát koncepciója illeszkedik a több étteremmel is rendelkező Mészáros csoport üzleti portfóliójába. A közlemény szerint a Pastrami étteremnek is szembesülnie kellett a Covid-járvány negatív utóhatásaival, valamint az északkeleti határainkon túl zajló háború miatt megemelkedett energiaárakkal, ezért az étterem évek óta veszteséges. Az új, tőkeerős tulajdonos megjelenése, a cégcsoporton belüli szinergiák kihasználása azonban biztosíthatja a vállalkozás stabilitását, eredményességét, további fejlődését és a munkahelyek megőrzését.

Mészáros Lőrinc az étterem fejlesztését is tervezi

„A Pastrami étterem akvizíciójával egy olyan jó hírű vendéglátóegység került a portfóliónkba, amely több, mint 15 éve gazdagítja Óbuda gasztronómiai kultúráját. Az étterem a tradíciók és a modern konyhaművészet ötvözésére épít, miközben kiváló minőséget képvisel. Stratégiai célunk

  • az értékmegőrzés,
  • valamint a legmagasabb szintű vendégélmény biztosítása mellett
  • olyan fejlesztések és beruházások megvalósítása, amelyek során az étterem eszközeiben, kínálatában és működésében is a mai trendeknek megfelelően újulhat meg.

Terveink megvalósításában a továbbiakban is számítunk az itt dolgozók magas szintű szakmai tudására, mint Magyarország legnagyobb privát versenypiaci munkáltatója” – idézi a közlemény Mészáros Lőrincet, a Mészáros csoport tulajdonosát.

Egy szendvicsről kapta a nevét az étterem

A Pastraminak 2009 januárja óta van működési engedélye. Hazai és nemzetközi bisztrókínálatot nyújt a vendégeknek. Egy közép-európai eredetű, New York-i szendvicsről kapta a nevét, ez az ételkülönlegesség a nyitás óta folyamatosan szerepel a kínálatban. A szendvics alapja a pastrami hús, előállításának teljes folyamata (pácolás, szárítás, meleg füstölés és párolás) a saját konyhán zajlik. 

A konyhában évente 600-800 kilogram pastrami hús készül.

A modern hangulatú, tágas terekkel rendelkező, családbarát hely közkedvelt a jól kialakított gyermeksarok miatt, és kutyával is látogatható. A napi á la carte rendszerű kiszolgáláson túl az étterem

  • rendezvényeket is lebonyolít,
  • cateringszolgáltatásokat nyújt,
  • a nyári szünetben pedig ebédet kínál a környékbeli táborokban részt vevő gyermekeknek.

Ételei házhoz is rendelhetők az egyik ételfutár-társaságon keresztül.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.