Erősödött a Budapest–Bécs-tengely, immár hivatalosan is megnyitott az Ida, a hagyományok modern bisztrója, amely nevét a neoreneszánsz épületkomplexum megálmodójáról, Ybl Miklós építész feleségéről, a grazi születésű nevelőnőről, Lafite Franciska-Idáról kapta.
A világörökségi terület kapujában nyílt bisztró a Monarchia gasztronómiájának legszebb arcát és legkellemesebb emlékeit kívánja megidézni az üzemeltetői koncepció szerint.
Az Ida konyhája a klasszikus ízeket értelmezi újra, az eleganciát és a kötetlenséggel ötvözi.
Az étterem koncepciójáért a Róma Ételbárhoz is kapcsolódó Andrusch Dániel felel, az executive séf Katona Dániel, a konyhát Rácz Csaba irányítja, míg az enteriőr Hitka András tervezői munkája.
A bécsi vendéglátás értékeit, a megbízhatóságot és az állandó magas minőséget a magyar gasztronómia előnyeivel kombinálja csapat.
A bőséges egytálételek, a gazdag pörköltek, a hagyományos főzelékek és egyedi desszertek között igazi magyar és osztrák klasszikusokat kínálnak, ezzel a határozott iránnyal iratkozott fel a magyar főváros gasztronómiai étlapjára a hely, pár lépésre a Michelin-ajánlással elismert Felix Kitchen & More Budapesttől.
Az Ida konyhájának hitvallása, hogy
az ízek ne csupán felidézzék a gyermekkor legszebb emlékeit, hanem technikai tökélyre fejlesztve még többet adjanak.
Az Ybl tervezte épületet tiszteletben tartva alakítottak ki elegáns, de a vendégeket nem feszélyező atmoszférát.
„A cél az volt, hogy Ida olyan legyen, mintha mindig is itt lett volna, mintha egy családi vendéglő legfiatalabb generációja átvette volna a stafétát, frissen, de a hagyományokat megtartva” – meséli a tervező.
Budapest első békebeli osztrák–magyar bisztrója nagy tervekkel nyitott meg,
hamarosan a főváros gasztronómiai palettájának meghatározó szereplőjévé akar válni, olyan hellyé, amely – legyen szó egy gyors ebédről, egy kényelmes desszert és kávé kombinációjáról vagy egy meghitt vacsoráról – az elsők között jut a helyiek és a magyar fővárosba egyre nagyobb számban érkező külföldi turisták eszébe.
A magyar vendéglátás jó úton jár,
ezt tükrözik a nemzetközi díjak, a szaporodó Michelin-csillagok és -tányérok is.
Az első Michelin-csillagos magyarországi étterem, a Costes 2010-ben került be a világ legfontosabb étteremkalauzába, a Michelin Guide-ba, ahol a 2024-es magyarországi lista közzétételével már 12-re emelkedett a hazai Michelin-csillagok száma.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.