Budapest vezető éttermeinek séfjeit a 2024-es Michelin Guide díjkiosztó gála után ilyenkor már javában az foglalkoztatja, hogy az általuk megálmodott, kizárólag szilveszter éjszakáján elérhető gourmet menü olyan élményt adjon, amely méltóképp zárhatja le az ó-, és nyithatja meg az új évet.
Ötfogásos gourmet menüvel és a hozzá tartozó exkluzív pezsgőkínálattal, valamint az ünnepi tűzijáték legszebb kilátásával vár Budapest legmagasabb pontján a lenyűgöző panorámájú Virtu Restaurant.
A Mol Campus 28. emeletén tavaly nyílt étterem máris Michelin-ajánlással büszkélkedhet,
méltán, hiszen konyháját a 2024-es Michelin-kalauzba mindeközben az Év ifjú séfjeként bekerült Lendvai Levente vezeti. A rendkívül tehetséges ifjú séf este 6 órától várja a vendégeket, akik nemcsak különleges gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak ezen a napon, de egy éjfélkor kezdődő, város feletti parti pillanataival is.
A ráksalátával töltött kaszinótojást füstölt marhanyelvvel készült lencseleves követi majd, mely után több főétel közül is választhatnak a Virtu-szilveszter résztvevői:
A vacsora méltó lezárását a karamellizált körte adja barna vajas feketegyökérrel és vaníliafagylalttal.
Az év leglátványosabb éjszakáján a Matild-palotában található, ugyancsak a Michelin-kalauzban is szereplő Spago Budapest a fényűzés és a luxus atmoszférájába repít. A Szántó István executive chef csapata által összeállított, négyfogásos, exkluzív vacsora ugyanis egy kivételes gasztronómiai élménynek ígérkezik.
Az üdvözlőfalatkák után kezdő fogásként marinált wagyu marha tataki, bluefin tonhal tatár vagy pirított friss kecskesajt választható, melyet házi készítésű kacsás tortellini követ.
A főételek közül ausztriai borjúduó vagy fogasfilé választható homárral és konfitált burgonyával.
Az estét az aranyozott csokoládégömb, a fehér csokis citromillúzió és a vegán birsalmás, vörösáfonyás pavlova koronázza majd meg.
Nem kell messzire mennie annak sem, aki a méltán híres Matild Café & Cabaret falai között szeretné eltölteni az év utolsó pillanatait, hiszen ezen az estén a szilveszteri Kabaré Show és Gourmet Gála ötvözi majd a gasztronómiát a kabaré varázsával.
A négyfogásos ünnepi menü ízei olyan vibrálók lesznek, mint az akrobatákkal és show-táncosokkal kiegészült zenei programok. A kezdeti lazactriót házi készítésű ricotta gnocchi követi pirított gombával, parmezánnal és téli szarvasgombával. Főételként lassan párolt marhapofa kerül terítékre sült zellerrel és ropogós káposztával, a Gesztenye-Valrhona csokoládékupola-desszertet pedig narancs, konyak és dió varázsolja ünnepivé.
Azoknak, akik közel szeretnének lenni a belvárosi nyüzsgéshez ezen az éjszakán, a Nagymező utcában található N28 Wine & Kitchen háromfogásos szilveszteri menüjére érdemes benevezni.
Az egy éve nyílt étterem csillaga gyorsan ível fel, a 2024-es Michlein-kalauzba Bib Gourmand minősítéssel került be,
emellett az Év szervize (Service Award) díjat is megkapta Lisztes Ivett sommelier révén.
Az N28-ban klasszikus szilveszteri ízekkel és fogásokkal is készülnek, a hal- és vadételek, a szerencsehozó újévi malac és a hagyományos magyar lencse sem maradhat el, de
a pontos menüsort csak aznap este árulja el Nagy Szabolcs séf.
A vacsorát két időpontban, este 6-kor és 9-kor szolgálják fel, így érdemes lecsapni a még szabad helyekre.
A japán-perui konyha eleganciájára és különlegességeire vágyóknak a már sokszorosan Michelin-ajánlással elismert Nobu Budapest remek választás.
Itt Schreiner Gábor executive chef hétfogásos Omakase menüvel készül, melyhez egy pohár Nobu Champagne Grand Cru Louis de Sacy párosul üdvözlő italként. Előételként Meyer citrusos japán sügért és tonhal sashimi kóstolót készítenek majd, amit perzselt wagyu sashimi és Jakab kagylótempura követ.
Az est gasztronómiai részét őz és kacsamáj gyoza, valamint az édes-savanyú chilei sügér után a Nobu különleges sajttortája zárja majd.
Hét tökéletes gasztroajándék karácsonyra, aminek mindenki örül
Ha idén különleges meglepetéssel szeretnél kedveskedni a szeretteidnek, akkor készíts számukra gasztroajándékot, ami nemcsak személyes, hanem garantáltan örömet is okoz. Ha házi készítésű finomságokról van szó, akkor különféle kekszek, illatos mézeskalácsok, finom likőrök, sőt, akár karácsonyi fűszerkeverékek is kerülhetnek a fa alá. Az alábbi összeállításban olyan recepteket ajánlunk, amelyek között egészen biztosan találsz te is olyat, amit szívesen elkészítesz, és aminek a szeretteid is örülnek majd, amikor bontogatják az ajándékokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.