Világgazdaság

Az IMF kevésbé derűlátó Németországot illetően

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lefelé módosította a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó prognózisát.

Az IMF jelenleg azzal számol, hogy Európa legnagyobb gazdasága 2010-ben 1,2 százalékkal növekszik, a korábban becsült 1,5 százalékkal szemben. Az IMF a prognózis mérséklését a német bankszektor gyengeségével és a globális vártnál alacsonyabb szintű alakulásának lehetőségével magyarázza.

Ezért az IMF jelentése szerint a német gazdaság élénkülése idén "valószínűleg mérsékelt és törékeny lesz." A BBC szerint a német kormány jelenleg derűlátóbb, mert azt jósolja, hogy az idei 1,4 százalékos lesz, sőt, a német központi bank 1,6 százalékos gazdasági bővülést vár.

Ám az IMF óvatosabb véleményét osztja az OECD, amely a múlt héten azt jósolta, hogy a német gazdaság idén csak 1,1 százalékkal bővül. Az IMF jelenleg azzal számol, hogy a német gazdaság jövőre 1,7 százalékkal nő, a korábban prognosztizált 1,9 százalékkal szemben.

Németország Autók elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót infrastruktúra-fejlesztés emfesz gazdaságFelmérések OTP turizmus concorde Környezetvédelem - Globalizáció közbeszerzések Gyógyítás-finanszírozás Malév A szerkesztő ajánlja makroadatok BKV IMF Vállalati jelentések forintárfolyam Felmérések autóipar Elemzői vélemények Vlagyimir Putyin Hitelek: lakás Bűnügyek katasztrófák országgyűlési választások 2010 autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média növekedés béremelés makromutatók Részvénypiacok MSZP-ügyek fogyasztási cikkek átlagkereset Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció utazás Befektetési lehetőségek Mol Európai Unió MDF-ügyek Fővárosi ügyek Egyesült Államok Gyurcsány-elemzés EU aloldal ingatlanpiac bajnai-csomag Alistair Darling infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon