Világgazdaság

Többlépcsős fejlesztés a Kecskeméti Főiskolán

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2,44 milliárd forint támogatásával a Kecskeméti Főiskola 2011 novemberéig többlépcsős műszaki és természettudományi infrastruktúrafejlesztést hajt végre.

A fejlesztési projektsorozat lehetővé teszi az intézmény számára a legmodernebb infrastrukturális és technológiai beruházásokat, amelyek révén nemcsak a régió, de az ország egyik legerősebb tudásbázisává válhat a Kecskeméti Főiskola.

A közel 2,6 milliárd forint összértékű fejlesztési program többek között építési beruházásokat, labor- és szakterem felújításokat, valamint teljes körű informatikai fejlesztést tartalmaz — mondta Danyi József rektor. Varga István fejlesztési és gazdasági miniszter a fejlesztés kapcsán rámutatott: a tudásalapú társadalom meghatározó eleme a minőségi képzés, amely igazodik úgy a nemzetközi, mint a piaci szereplők elvárásaihoz. Ennek alapja a gazdaság és a minőségi oktatás gyakorlati együttműködése”- emeli ki a szaktárca által kiadott közlemény.

Autók BÉT - Napi események páva zsolt elemzések - Gazdaság és Pénzügy Scania Kecskeméti FőiskolaOktatás Deutsche Bank Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Pályázati forródrót kutatás turizmus Politikai közvélemény-kutatások Környezetvédelem - Globalizáció A szerkesztő ajánlja BKV orosz-ukrán gázvita Vállalati jelentések forintárfolyam Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek Digitrend autó Simor András A KSH jelenti Reklám és Média Részvénypiacok mezőgazdaság MSZP-ügyek fogyasztási cikkek Karrierklub Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Európai Unió Vaskerék MDF-ügyek Piacbefolyásoló adatok Amerikai piac - napi elemzés EU aloldal Commerzbank Euróbevezetés fejlesztés Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Oszkó Péter