Világgazdaság

Bíztató évkezdetről számolt be az Audi

Nagymértékben javított eredményén az Audi az idei első negyedévben, a tavalyi első három havinál 31,6 százalékkal magasabb, 478 millió euró üzemi eredményt ért el.

Adózott eredményét az Audi nem hozta nyilvánosságra. Értékesítési árbevétele 23,3 százalékkal 8,26 milliárd euróra emelkedett a beszámolási időszakban.

"Az első negyedévi eredmény szilárd alapot nyújt a 2009-es forgalmat és üzemi eredményt felülmúló idei éves előirányzatunk teljesítéséhez" - mondta Axel Strotbek pénzügyi igazgató.

Az idei első negyedévben az Audi 23 százalékkal több autót gyártott mint tavaly és ezzel történetének legnagyobb negyedéves termelési számát érte el, 264.100 kiszállított autóval.

A prémium kategóriában az Audi a világ harmadik legnagyobb autógyártójának számít a BMW és a Mercedes-Benz után. Kínában viszont piacvezető a prémium kategóriában, köszönhetően anyavállalata, a Volkswagen korai piaci megjelenésének. A cég bejelentette azt is, hogy az idén augusztusban mutatja be új, A1-es kompakt modelljét.

MTI Eco-->

Autók logisztika GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF raktározás kutatás Malév A szerkesztő ajánlja makroadatok BKV évkezdet orosz-ukrán gázvita Audi Vállalati jelentések forintárfolyam ITD Hungary Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Bűnügyek katasztrófák oktatás A KSH jelenti Reklám és Média Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok mezőgazdaság MSZP-ügyek GfK fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Zöld ügyek Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Sólyom László vállalati jelentésVállalati jelentések Fővárosi ügyek Egyesült Államok EU aloldal INVITEL Zrt. ingatlanpiac áruszállítás OECD infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Robert Fico