Világgazdaság

A Moody's most Londonban csapott le

A Moody's nemzetközi hitelminősítő rontott több brit pénzintézet adósbesorolásán pénteken a kormányzat támogatás iránti elkötelezettségével kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

A Moody''s pénteken azt közölte, hogy két fokozattal "Aa3"-ról "A2"-re gyengítette az államilag ellenőrzött Royal Bank of Scotland, továbbá a Nationwide Building Society besorolását. Ezen kívül egy fokozattal "Aa3"-ról "A1"-re gyengítette a Lloyds TSB Bankét, amely a részben államosított Lloyds Banking Group leánycége, valamint spanyol Santander brit cégének a minősítését.

A Moody''s azzal számol, hogy a brit kormány továbbra is nyújt bizonyos támogatást a pénzügyi intézeteknek, de valószínűleg engedi majd kisebb ágazati intézmények csődjét.

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás turizmus Moody's leminősítés Gyógyítás-finanszírozás makroadatok Vállalati jelentések Költségvetés 2012-2013 Külföldi lapvélemények Felmérések Bank autóipar Apple Elemzői vélemények Vlagyimir Putyin Hitelek: lakás A második Orbán-kormány oktatás energetika autó adósbesorolásEnergetika Simor András A KSH jelenti Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok Bokros Lajos fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet utazás Befektetési lehetőségek Korábbi konferenciák Euróbevezetés bankrendszer ERSTE AG ingatlanpiac infokommunikáció Adórendszer Magyarországon