cash flow

A kutyát se érdekli a Hewlett-Packard?

Vajon a kutyát se érdekli a Hewlett-Packard? Nos a belső érték alapján Seth Klarman, a Beaupost Group vezetője határozottan bízik a vállalatban – ennek kapcsán közölt befektetési elemzést az amerikai IT-óriásról Matt Bolduc, a Saxo Bank elemzője.

Időzített bombák: jelentős cégbedőlések is jöhetnek

Az idei év első félévében 2011 hasonló időszakához képest a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója radikálisan (+40 százalék) nőtt, annak ellenére, hogy a bázis már eleve magas volt – derül ki a Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből.

MTelekom - Tartsd a vonalat

Az Equilor Magyar Telekom részvényeire vonatkozó ajánlása tartás maradt, azonban az utóbbi hónapok eseményei és a telefonadó bevezetése miatt a méltányos értékre vonatkozó becslésüket 453 forintról 430 forintra csökkentették. Ezzel összhangban a 12 hónapos célár 493 forint a részvényekre vonatkozóan.

Stabilitás: Hibás és megtévesztő Selmeczi nyilatkozata

Alapvetően hibás adatokból von le téves következtetést Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott, amikor mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magánpénztári rendszerben közel 700 milliárd forint veszteség keletkezett az elmúlt években – olvasható a Stabilitás Pénztárszövetség közleményében.

Könyvvizsgálók: Veszélyes költségvetési vizekre evezünk

A tavaly év végi rövid hanyatlás után 2011 elején ismét gyorsuló ütemben volt tapasztalható a gazdasági fellendülés, ám a helyzet továbbra is bizonytalan és új kihívásokkal kell szembenéznünk – derül ki az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) legfrissebb globális kutatásából.

Fundamentális vagy technikai elemzés?

Melyik módszer a helyes? Ez az ősrégi vita azóta létezik, amióta az első elemző két pont között meghúzott egy vonalat, így létrehozva az első grafikont. A vita lényege tulajdonképpen az, hogy egy részvénybe történő belépést vajon a vállalat teljesítménye (például a vállalati mérlegjelentés) határozza-e meg, vagy kizárólag a részvény ármozgása alapján hozzuk meg kereskedési döntésünket.
Világgazdaság Piactér