cukorgyár

Egymást kiegyenlítő piaci hatások a Hungranánál

A cukorpiaci túltermelés miatti alacsony árak visszavetették a Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. eredményességét.
2020.07.14 Olvasási idő:

Feltámadnak a magyar cukorgyárak?

Két éven belül megnyílnak a kapuk a hazai cukoripar előtt. Az uniós cukorkvóta kivezetésével akár a többszörösére is növelhetnénk a jelenlegi százezer tonnás éves termelést. Mindehhez azonban számos beruházásra lenne szükség. Az agrártárcához több fejlesztési javaslat is érkezett, komoly szakmai befektető azonban egyelőre nem jelentkezett - írja az mno.hu.
2015.03.23 Olvasási idő:

Cukorgyárak privatizációja – Ki a hibás?

Elkészült az Országgyűlés cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottságának jelentése, a jelentés részben kitér arra is, hogy milyen felelősség terheli a cukorgyárak privatizációja kapcsán a korábbi kormányokat, valamint hogy mennyiben szolgálta a magánosítás a hozzájuk köthető gazdasági érdekkörök céljait.
2011.12.29 Olvasási idő:

Bokros kiállt a cukoripari privatizáció mellett

Kiállt a magyar cukorgyárak privatizációja mellett, azt szükségesnek tartotta Bokros Lajos, az egykori Állami Vagyon Ügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának (IT) tagja, volt pénzügyminiszter pénteken Budapesten a cukoripar magánosítását vizsgáló országgyűlési bizottság előtt.
2011.10.07 Olvasási idő:

2 millió kiló cukrot dob piacra az állam

„Az állami tartalékból 2 millió kilogramm cukrot felszabadítunk és piacra dobunk, hogy letörjük a magas cukorárakat” – jelentette be pénteken Püspökladányban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter
2011.05.09 Olvasási idő:

A magyarok megrohanják Burgenlandot is az olcsóbb cukorért

Az ORF osztrák tévé jelentése szerint a magyarok megrohanják a burgenlandi üzleteket, hogy olcsóbb cukrot vásároljanak. Szlovéniába és Szlovákiába szintén sokan utaznak cukorért.
2011.03.02 Olvasási idő:

A kaposvári cukorgyár készül a feldolgozó kampányra

Az ország ma már egyetlen működő cukorgyárában, Kaposváron több mint 650 millió forint értékű fejlesztéssel, felújítással készülnek az idei cukorrépa feldolgozó kampányra.
2010.07.11 Olvasási idő:

Cukorgyártás: Zsugorodik, de stabil a piac

A cukor piaca stabil Magyarországon, jóllehet a termék ára évek óta nem nő, ráadásul itthon még a környező országoknál is 10-15 százalékkal kevesebbet lehet kérni érte – emelték ki a Világgazdaságnak az Agrana csoporthoz tartozó Magyar Cukor Zrt. vezetői.
2010.01.15 Olvasási idő:

Cukoripar: reform után áfacsalók

Az egyetlen talpon maradt hazai cukorgyár vezetője szerint az idén a magyar mezőgazdaság legjövedelmezőbb ágazata a cukor.
2009.11.27 Olvasási idő:

Kartelleztek a cukorgyárak? - Razziázott a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott az Agrana Magyarország Értékesítési Kft., az Eastern Sugar Cukoripari Zrt. valamint a Mátra Cukor Mátravidéki Cukorgyárak Zrt. telephelyén.
2009.05.15 Olvasási idő: