gabonaár

Gabonaválság a háború nyomában

Alacsonyabb lesz a búzatermés az EU-ban az idén.
2022.07.07 Olvasási idő:

Mélyben a gabonaárak

Alacsony gabonaárakra kénytelenek berendezkedni a termelők idén, a világpiaci árak az elmúlt évek szárnyalása után mérsékelt szinteken mozognak, és várhatóan a közeljövőben sem mozdulnak el felfelé. A háttérben a hatalmas globális készletek, valamint a kőolajár-zuhanás miatt kipukkadt biodízellufi áll
2015.05.18 Olvasási idő:

Tovább aggódhatunk az idei gabonatermés miatt

A világ gabonatermelése idén várhatólag újabb rekordot állít fel, a termőterületek nagyobb bevetésének és a hozamok javulásának köszönhetően. Ám az alacsony készletek miatt az árak továbbra is magasak és volatilisek lesznek 2011-ben és 2012-ben – tűnik ki az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jelentéséből.
2011.06.08 Olvasási idő:

Robbanhatnak az árak az uniós gabonapiacon

2010.08.17 Olvasási idő:

Tüntetésekhez vezethet a gabonaár emelkedése

Az orosz aszály és erdőtüzek miatt emelkedő gabonaárak lázongásokhoz vezethetnek Európa egyes részein, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten - mondják elemzők. A 130 éve legrosszabb aszály miatt Oroszország leállította a gabona exportját, ami miatt drámai módon megugrott a búza ára a nemzetközi piacokon.
2010.08.14 Olvasási idő:

Ezért elégedetlenek a gazdák

Tovább tart az agrárárak mérséklődése, az árak sok termény esetében az évtizedes mélypont közelében vannak. Az áresésből egyelőre kevés jelent meg a fogyasztói árakban is.
2009.11.12 Olvasási idő:

Eljött az olcsó élelmiszer kora

Kikerült az agrárárakból a tavalyi nagy áremelkedés, újra a „békeidőkre” jellemző szintre jött le a termelői árszínvonal. A fogyasztói árakra nehezedő nyomás is egyre jobban csökken.
2009.03.13 Olvasási idő: