Gáza

ENSZ: élhetetlenné vált a Gázai övezet

A palesztin önigazgatású Gázai övezet szinte minden területen lemaradt, és szinte élhetetlenné vált tíz évvel a Hamász radikális iszlamista szervezet erőszakos hatalomátvétele után.

Rakétatámadás volt Gázánál

Izrael szerda éjjel a Hamasz egyik gázai fegyverkészítő műhelyét támadta, válaszul egy éjfél körül Gázából Izraelre indított rakétára - értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Pokolgép robbant több palesztin politikus otthonában

Robbanások rázták meg a péntekre virradó éjjel a Gázai övezetben a palesztin Fatah párt helyi vezetőinek otthonát - közölte reggel a ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

Izrael is beszáll Gáza újjáépítésébe

Izrael nélkül rendezik meg a Gáza helyreállításáról szóló vasárnapi kairói donorkonferenciát, amelyen az a cél, hogy négymilliárd dollár gyűljön össze a nyári 50 napos konfliktusban súlyos károkat szenvedett övezet újjáépítésére.

Azonnali segélyt kér az ENSZ Gáza számára

Az ENSZ palesztin menekültek segélyezéséért felelős szervezete (UNRWA) 47 millió dollár azonnali segélyt kért az Arab Liga tagállamaitól, az összeg a tél közeledte miatt sürgető legfontosabb javításokat fedezné a Gázai övezetben.

Nemzetközi csapatokat küldenének Gázába

Az izraeli külügyminisztérium szívesen látná, ha a Gázai övezet újjáépítését egy nemzetközi békefenntartó alakulat felügyelné, amelynek mandátuma részét képezné "a Hamász és egyéb terrorcsoportok" újrafegyverkezésének megakadályozása is - adta hírül vasárnap internetes oldalán a Háárec izraeli napilap.
Világgazdaság Piactér