globális ellátás

Torlódnak a konténerek az egyik legforgalmasabb amerikai kikötőben

Alig dolgozták fel az elmaradásokat, újra egyre több konténerhajó kényszerül várakozásra az Egyesült Államok keleti partján, ami előrevetíti, hogy ismét fennakadások lesznek az őszi kritikus szállítási időszakban.
2022.07.28 Olvasási idő:

Szabadulni akar Washington Pekingtől, csak nehezen megy

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter erősíteni akarja a szövetségesekkel való együttműködést, hogy Kína ne használhassa fel a pozícióját a gazdaságuk megzavarására, de például a ritkaföldfémek piacáról egyelőre lehetetlen kiszorítani Pekinget.
2022.07.18 Olvasási idő:

Sztrájk bénítja meg az északi-tengeri német kikötőket

A munkabeszüntetés szombat hajnalig tart, és tovább fogja súlyosbítani az Északi-tengeren a hajók torlódása miatt amúgy is feszült helyzetet.
2022.07.14 Olvasási idő:

Az elmúlt két év semmi ahhoz képest, ami jön

A koronavírus-járvány máris visszavetette a kínai importot, és bár az exportra még nincs nagy hatással, elemzők szerint a zéró tolerancia politikája olyan zavarokat okozhat a globális ellátási láncban, amelyek mellett eltörpülnek az elmúlt két év problémái.
2022.04.13 Olvasási idő:

Egyre drágább Kínából árut rendelni

Közép-Európában rekordokat dönt a fertőzések száma, Németországban a kötelező oltást fontolgatják. A kínai korlátozások miatt élesen emelkedik a légi teherszállítás díja.
2022.01.24 Olvasási idő:

Sorra gyűri le az omikron a kínai kikötőket

Terjed a koronavírus-járvány a legjelentősebb kínai kikötővárosokban, ami továbbgyűrűzik majd, és tovább súlyosbítja a globális ellátási lánc zavarait.
2022.01.13 Olvasási idő:

A béremelés sem elég csábító erő

Az omikron variáns miatt tovább romolhat a munkaerőhiány a szállítási szektorban, ami újabb zavarokat okoz majd a globális ellátási láncban, és a válság akár 2023-ra is áthúzódhat.
2021.12.28 Olvasási idő:

Gúzsba köti az omikron a jegybankokat

Kínában is megjelent a koronavírus omikron variánsa, ami a szigorú zéró politika miatt újabb problémákat okozhat a globális ellátási láncokban.
2021.12.14 Olvasási idő:

Kevesebb számítógépet fogunk vásárolni

Idén még két számjegyű bővülés várható a piacon, jövőre azonban jelentős csökkenés várható.
2021.12.08 Olvasási idő:

Összeomlás szélén az ellátási lánc

Még a jövő évre is elhúzódik a globális ellátási láncok felszakadozásával keltett válság a vállalatvezetők szerint, a krónikus csiphiány pedig még akár két-három évig is eltarthat.
2021.10.16 Olvasási idő: