határon túli magyar

A határon túli magyarok kevesebb, mint fele szavazott érvényesen

Összesítették a levélben beérkezett szavazatokat, a 274 ezer választópolgár közül eddig 74 ezren küldtek vissza érvényes iratot. A végső szám még nőhet, de a 40 százalékot aligha éri el.
2016.10.02 Olvasási idő:

A határon túliak szavazatainak hatoda érvénytelen eddig

2016.09.30 Olvasási idő:

Népszavazás: a határon túli szavazatok hatoda érvénytelen eddig

Elkezdték megvizsgálni a határon túli magyaroktól beérkezett voksokat, a szavazatok 17,7 százaléka érvénytelen az eddigiek közül.
2016.09.29 Olvasási idő:

Levélben szavazhatnak

Gyökeresen átalakítaná a választási rendszert a Fidesz-frakció koncepciója. Az MTI birtokába került tervezet által felvázolt új szisztéma egyfordulós, kétszavazatos, töredékszavazat-visszaszámláló elemekkel kombinált választási rendszert jelentene.
2011.10.07 Olvasási idő:

Azt meg lehet követelni, hogy magyarul beszéljen egy magyar

Magyarország szeretne állampolgárságot adni a határon túli magyaroknak, de egyelőre nincs napirenden, hogy ezzel együtt választójogot is kapjanak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Harrach Péter.
2010.05.19 Olvasási idő:

Semjén: Belevigyoroghatnak a kamerába, akik tönkretették az országot

A határon túlról magyar állampolgárságot szerzők szavazati joga nem a hamarosan módosítandó állampolgársági, hanem a választójogi törvényben lesz szabályozva – derül ki Semjén Zsoltnak, a nemzetpolitikáért is felelős leendő miniszterelnök-helyettesnek a Duna Televízió reggeli műsorában mondott szavaiból.
2010.05.06 Olvasási idő:

Balázs Péter: Itthoni szavazatszerzésre megy a dolog

Balázs Péter szerint a kettős állampolgárságot csak egyénileg lehet elbírálni, emiatt nem a legjobb eszköz tömeges problémák kezelésére; a külügyminiszter hétfőn, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában úgy vélekedett, hogy amikor a szomszédos országokban élő határon túli magyarokról beszélünk, akkor a belpolitikai szempontok háttérbe szorítják a lényeget, "itthoni szavazatszerzésre megy a dolog, olykor a versengés".
2009.08.03 Olvasási idő: