ingatlanfedezet

Hiába az alacsonyabb kamat, alig viszik a jelzáloghiteleket

Továbbra is pang a piac és olvad az állomány.
2023.03.28 Olvasási idő: 5 perc

Feltámadhat a személyi kölcsönök nagy riválisa

Egy csapásra vonzóbbá váltak a szabad felhasználású jelzáloghitelek.
2022.10.27 Olvasási idő: 6 perc

Egyre több hitellel terhelt lakást adnak el

Több mint kilenc százalékkal emelkedett tavaly szeptember végéig a hiteltartozás miatt kényszerértékesített lakások száma. A legtöbb, végül eladott ingatlant viszont még mindig a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. vette meg.
2017.01.04 Olvasási idő: 0 perc

Egyre nagyobb bajban a spanyol bankok

Döcögősen halad a spanyol takarékszövetkezeti hitelintézetek konszolidációja, legalábbis a tegnap esti határidőre nem mindegyik „Cajasnak” sikerült dűlőre jutnia a fúzióról. Az egyik legnagyobb egyesülést hat ilyen tartományi hitelintézet megegyezésének hiányában egyelőre lefújták – értesült a Financial Times.
2011.03.31 Olvasási idő: 0 perc

Mire kaphat még devizahitelt?

Mindössze havi százmilliós tételeket jelenthetnek az új lakossági kölcsönökön belül a devizahitelek, miután néhány héten belül hatályba léphet az a jogszabály, mely szerint ingatlanfedezettel nem lehet idegen fizetőeszközben kölcsönt nyújtani.
2010.07.06 Olvasási idő: 0 perc

Új szabályok a lakossági hitelezésben

Alig több mint két hét múlva – március elsejével – részben hatályba lép az a kormányrendelet, amely a körültekintő lakossági hitelezés feltételeit határozza meg. Ennek alapján a bankokat – és más pénzügyi szolgáltatókat – immár számszerű korlátok is kötik a hitelek nem kamatjellegű feltételeinek meghatározásánál.
2010.02.10 Olvasási idő: 0 perc