interjú

Scheer Sándor: nem nyomhatjuk meg a stop gombot

Elkerülhetetlen a visszaesés a koronavírus-járvány miatt, de az építőipar nem áll le – mondta a Világgazdaságnak Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatója.

„Annyiszor futok neki, ahányszor nem sikerül”

A hazai cigánytelepeken, külföldi nagyvárosi gettókban, illetve menekülttáborokban is jól ismerik Járóka Lívia nevét, aki évtizedek óta példaértékű lelkesedéssel folytat szegénység elleni küzdelmet.

A BMW egy lehetőség, élni kell vele

A német autógyár, a BMW, tipikus magyar agrármegyét választott gyárának helyéül. A német nyitás csak akkor lendíti fel a magyar cégeket, ha új képességekre tesznek szert. Óriási lehetőségek maradtak a helyi élelmiszer-termelésben – mondta Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Előtérben a légiipar és az űrtechnológia

Az ország legiparosodottabb megyéje az autóiparon kívül új területekre tekint, és jó tudásalapokkal rendelkezik ahhoz, hogy jól jöjjön ki a zöld technológiai forradalomból. Lendületesen folyik a ro­bo­tizáció, de az elegendő béremeléshez jól jönnének a szomszéd Ausztriáéhoz hasonló járulékkedvezmények – mondta Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Egyre csak gyűlik az el nem égett üzemanyag a világ pénz- és tőkepiacain

Nehéz lenne megmondani, hogy a piacokon az elmúlt napokban tapasztalt korrekciók csak átmeneti események-e, vagy egy nagyobb zuhanásnak ágyaznak meg, az azonban vitathatatlan, hogy a piacokon egyre csak gyűlik a feszültség – mondta lapunknak Pintér András, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetője.

Nem veszélyezteti a helyi ipart a zöldforradalom

Bács-Kiskun gazdaságában nagyon nagy az autóipar súlya. Akármilyen útra tereli a szektort a zöldforradalom, a megyének nincs félnivalója – mondta Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Világgazdaság Piactér