interjú

Világsiker az első budapesti ATM-ből

Kansasből jövök, a tornádók földjéről, mindig van B és C tervem – jelentette ki a Manager Magazinnak az Euronet társalapítója, vezérigazgatója.

Jó pályán halad az európai lízingpiac

Morten Guldhaug, a Leaseurope elnöke szerint idén az európai gazdaság lassulása hatással lehet a lízingpiac növekedésére, de a helyzet új lehetőségeket is kínál.

A munkaerőhiányt megszüntetni nem lehet, de a kezelésére több út is van

Mintegy 200-250 ezer ember hiányzik a munkaerőpiacról, ami nagyban akadályozza a hazai vállalkozások beruházásait. Ennek ellenére a magyar gazdaság jól teljesít, és ha a hiány kezelésének lendülete fennmarad, ezen a téren nem is lesz probléma – mondta a Világgazdaságnak Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

A formatervezők már köztünk járnak

A 21. század, amelyben élünk, egyre határozottabban szól a dizájn fontosságáról – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Pomázi Gyula.

A formatervezők már köztünk járnak

Pénteken startol a Design Hét Budapest, ennek kapcsán beszélt a dizájn szerepéről és a magyar dizájn gazdaságélénkítő erejéről Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke a Világgazdaságnak.

Sebességet váltott az AutoWallis

Szolgáltatási üzletágának dinamikus erősödésével számol a következő években az autóipari vállalat.
Világgazdaság Piactér