interjú

Növekvő eredmény a Takarék Csoportnál

Az év végéig lényegében lezárul a most még jogilag különálló takarékszövetkezetek és kisbankok integrációja – nyilatkozta a Világgazdaságnak Vida József.

Új termékekkel még ismeretlen piacokat céloz meg a Mol

A készleteket növelni kell, a potenciális akvizíciós célpontok között első helyen szerepelnek az olyan országok, ahol a Mol már jelen van – mondta a Világgazdaságnak Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. A kiskereskedelmi üzletágban nagy a potenciál, Hernádi szerint INA-ügyben azonban továbbra sem körvonalazódik megoldás. A rendkívüli osztalék a vártnál jobban alakuló külső környezet függvénye lehet, és természetesen figyelembe kell venni, hogy a beruházások értéke nő.

Sikerorientált lesz a megújult szakképzés

A szakképzés megújításával bevezetjük az ötéves technikusi képzést, amely kitermeli a középvezető szakemberréteget – mondja Pölöskei Gáborné, az ITM helyettes államtitkára.

Előretörnek a vidéki repülőterek

Hamarosan a kormány elé kerülhet a regionális repterek fejlesztését célzó stratégia – mondta a Világgazdaságnak Mosóczi László államtitkár.

Lokális értékek

Kosztolányi Zoltán úgy lett ezüstérmes a szakács-vb-n, hogy a szállodában felejtette a fingerfoodokat, és a verseny előtt a szállását is visszamondták.
Világgazdaság Piactér