interjú

Visszatérnek a turizmusból a tanárok

Tavaly és az idén összesen nyolcszáz helyszínen 276 milliárd forintnyi forrás jutott oktatási infrastrukturális fejlesztésekre – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Arról is beszélt, hogy az iskolák megbízható munkáltatók, például akiket korábban elszívott a turizmus, azok valószínűleg most visszatérnek az oktatásba.

Elkészült Magyarország MI-stratégiája

Az autonóm járművek széles körű meghonosítása és az állampolgárok számára a saját adataik feletti önrendelkezéshez szükséges feltételek megteremtése is fontos cél – mondta a Világgazdaságnak Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke a stratégia elfogadása kapcsán.

Körbeszámlázással sem játszható ki a kata

Jövő januártól minden számlaadat beérkezik a kockázatelemzőkhöz, így körbeszámlázással sem lehet majd kikerülni a nagy összegű megbízások esetében a kisadózó vállalkozók tételes adójának új, 40 százalékos emelt adókulcsának alkalmazását – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

A járműipar óriásit zakózott a megyében (előfizetőknek)

Komárom-Esztergom megyében megháromszorozódott a munkanélküliség, de így is az országos átlag alatt marad. Az újraindulás gyors lehet, de több céget kellene támogatni – mondta Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Felülvizsgálják a fürdőberuházások tervét

Több lábra akarja állítani a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t a nemrég kinevezett vezérigazgató. Szűts Ildikó a Világgazdaságnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a cég nehéz likviditási helyzete miatt a Király fürdő beruházását leállították.

Az autóiparban még nem jött el a béke

Nem ért véget a bizonytalanság a nyugati határszél nagymértékben a gépjárműiparra épülő gazdaságában, kell a kormányzati figyelem – mondta Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Világgazdaság Piactér