interjú

Visszatér az adósságcsökkentő politika

Számítások szerint a kormánynak 2024-ig kell folytatnia a koronavírus-válságot követő anticiklikus politikát – mondta a Pénzügyminisztérium költségvetésért felelős államtitkára.

Az elsők között nyit a Hunguest Hotels

A pandémia alatt is megtartottuk újranyitó szállodáink munkavállalóit, ezért az elsők között tudunk nyitni – mondta a Világgazdaságnak a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Az elsők között nyit a Hunguest Hotels

A pandémia alatt is megtartottuk újranyitó szállodáink munkavállalóit, ezért az elsők között tudunk nyitni – mondta a Világgazdaságnak a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója. Holnaptól a lánc tíz szállodája fogadja a vendégeket, és a balatoni kempingekben is elstartol a szezon. Détári-Szabó Ádám közölte: a szállodafelújítás az ütemterv szerint halad, hamarosan indul a montenegrói egység fejlesztése is.

DBC: Nemcsak szuper, de zöld és okos is

A mélyépítési kivitelező kiválasztásával jövő tavasszal sor kerülhet az alapkő­letételre, azt követően pedig megkezdődhet az építkezés – erről is beszélt a Világgazdaságnak Bedros J. Róbert, a Dél-budai Centrumkórház megvalósításáért felelő miniszterelnöki megbízott. Szerinte a jövő a centrumkórházaké, a kormány pedig maximálisan elkötelezett a zöld- és okosmegoldásokkal tervezett szuperkórház mellett, így a 330 milliárdos projekt finanszírozásával nem lehet probléma.

Meglovagolnák a felépülő bizalmat

A Nemzetközi Beruházási Bank által finanszírozott projektekben már 15 százalékos részarányt képviselnek a magyarországi ügyletek.

Óriási átalakuláson megy át a Masterplast

Az Országos Kórházi Főigazgatóság pályázatán elnyert több milliárd forintos overallmegrendeléshez még németországi üzeméből szállítja az alapanyagokat a Masterplast, szeptembertől viszont már hazai alapanyagokból folytatódhat a késztermékgyártás – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Nádasi Róbert vezérigazgató.
Világgazdaság Piactér