interjú

Az élet napos oldalán

Az elmúlt évek munkája lehetővé teszi az üzletünk fennmaradását – mondta a Manager Magazinnak Walter Tamás, többszörös horgászvilágbajnok.

Több ágazatban is akvirálni készül az Opus

Még erősebb befektetői fókusszal tervezi irányítani az Opust az új vezérigazgató, Dzsubák Attila Zsolt, aki szerint a társaság jó irányba halad, ezért korai lenne változtatásokról beszélni. Interjú.

Több ágazatban is akvirálni készül az Opus

Még erősebb befektetői fókusszal tervezi irányítani az Opust az új vezérigazgató, Dzsubák Attila Zsolt, aki szerint a társaság jó irányba halad, ezért korai lenne változtatásokról beszélni. A diverzifikált működésnek köszönhetően a járvány csak érintőlegesen befolyásolja majd az éves működést. Az Opus akvizíciós célkeresztjében több energetikai és turisztikai célpont van.

További felvásárlásokra is kész az Aegon

Az Aegon vállalati üzletága megerősítésének koncepciójába jól illeszkedik a CIG Emabit-állomány átvétele, a biztosító az alaptevékenységei tekintetében erősödött, és új területeken is megjelenik az akvizícióval – nyilatkozta Zatykó Péter, a lakásbiztosítások terén piacvezető Aegon Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója. Szerinte a karantén idején nem nőtt számottevően a háztartási károk száma.

Jól teljesít a magyar adóssegítő modell

Az, hogy a tervezettnél kevesebben vették igénybe a törlesztés felfüggesztését, arra bizonyíték, hogy a magyar családok és vállalkozások anyagi helyzete az utóbbi években megerősödött – mondta Tállai András a Világgazdaságnak.

Jól teljesít a magyar adóssegítő modell

Az, hogy a tervezettnél kisebb arányban vették igénybe az érintettek a törlesztés felfüggesztését, arra bizonyíték, hogy a magyar családok és vállalkozások anyagi helyzete az utóbbi években megerősödött – erről is beszélt Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Világgazdaságnak adott interjújában.

Az ipar nagykövete

Már félig magyarnak vallja magát a Tungsram német születésű tulajdonosa, Jörg Bauer, akinek vezetésével a nagy múltú vállalat szívesen nyit új területek felé is. A pörgő életű üzletember még nem tett le róla, hogy egyszer történelemből is lediplomázzon.

Jóval több mint Futó-kaland

A Futureal-sztori kereken négy hónappal a New York-i terrortámadás előtt, a World Trade Center tetején indult. Az azóta hosszú utat megtett cégcsoport alapítója és társtulajdonosa a vállalat fordulópontjairól éppúgy beszélt a Manager Magazinnak, mint az építőipar és a magyar gazdaság válaszútjairól.

Az exportőrök az év végére várják Magyarországon a regenerálódást

Likviditás-fenntartásra, a kereskedelmi banki hitelezés fenntartására és az exportpiacokon való jelenlét stabilizálására alakított ki programokat az EXIM – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Jákli Gergely, a magyar exporthitel-ügynökség elnök-vezérigazgatója.
Világgazdaság Piactér