panelház

Még most éri meg igazán panelházakat felújítani

Számítások szerint a panel felújítási programban résztvevő lakóházak esetében a fűtési költségek 30 százalékkal csökkentek a szigetelés után.
2019.10.21 Olvasási idő:

Bejött az egyszerű építési engedély-bejelentés

A mérnököktől kevesebb időt vesz el a bürokrácia, és többet tudnak egy-egy építési projektnél az érdemi munkával foglalkozni Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára szerint.
2018.02.06 Olvasási idő:

Nincs miért félniük a panellakóknak

Egy elképzelés szerint német mintára Magyarországon is lebontanák a panelházak felső néhány emeletét, ettől azonban egyelőre senkinek sem kell tartania.
2017.07.06 Olvasási idő:

Megszületett a törvény a Hruscsov-panelházak lebontásáról

Elfogadta az orosz parlament alsóháza az 1950-60-as években épült ötszintes panelházak lebontásáról rendelkező moszkvai városrendezési törvénytervezetet.
2017.06.14 Olvasási idő:

Paneljövő: bontás helyett bővítés?

A panelházak oldalirányú és felfelé bővítésével, nagy teraszokkal, zárt belső kertekkel rehabilitálják a csaknem ötvenéves József Attila-lakótelepet.
2017.06.14 Olvasási idő:

Panelbontás: eladnák a lakásokat a felső szinten élők

A panelház-visszabontási program részletei csak ezután válnak ismertté, de az már most látszik, hogy a hetedik emelettől felfelé egyre nagyobb a paneltulajdonosok eladási kedve.
2017.06.06 Olvasási idő:

Drága a távhő, és az is marad

Olcsón, lehetőleg hulladékhasznosításból vett hő, hatékony fűtési rendszer és a szolgáltatóknak a mostaninál érdemben nagyobb piacra lenne szükségük ahhoz, hogy érdemben eshessen a távhő ára.
2012.09.20 Olvasási idő:

Házhoz jön a szelektív hulladékgyűjtő - Nézze meg!

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter bemutatta Budapest első "szelektív panel" projektjét a gazdagréti lakótelep egyik épületében. Egy debreceni vállalkozó találmánya nyomán Budapesten most először kínálnak műszaki megoldást arra, hogy házon – sőt, emeleten – belül biztosítsák a lakóknak a szelektív hulladékgyűjtést - áll a környezetvédelmi minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
2008.09.22 Olvasási idő: