pesszimizmus

Az arany éve lehet 2019

Az elmúlt hat évben látott legmagasabb szintre emelkedett az arany árfolyama a napokban, főképp az amerikai-kínai kereskedelmi háború okán.
2019.09.03 Olvasási idő:

Pesszimisták a magyar vásárlók, de legalább öngondoskodóak

A magyar vásárlók Európai viszonylatban pesszimisták, ennek ellenére bátran nekilátnak elképzeléseik megvalósításának – közölte a Magyar Cetelem Bank (MCB).
2017.06.10 Olvasási idő:

Megélhetés, mindennapi kiadások: ezek aggasztják a magyarokat

A magyar lakosság továbbra is pesszimista saját anyagi helyzetét illetően, 30 százalékuk vár javulást saját háztartása költségvetésében, ugyanakkor csökkent az ország gazdasági helyzetéről szkeptikusan nyilatkozók aránya - derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. és anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) által szerdán közzétett nemzetközi reprezentatív kutatásból.
2016.11.02 Olvasási idő:

Rossznak látják helyzetüket a magyarok

2015.06.02 Olvasási idő:

Borúlátóbbak a magyarok

2015.04.08 Olvasási idő:

A bolgárok még a magyaroknál is pesszimistábbak

Általánosságban véve a skandináv államok lakói voltak 2013-ban a leginkább elégedettek az életükkel, míg ez a bolgárokra volt a legkevésbé igaz – idézi a Magyar Nemzet az Eurostat felmérését. A magyarok elégedettsége tízes skálán átlagosan 6,2.
2015.03.23 Olvasási idő:

A magyar olyan pesszimista, hogy a válság sem ronthat a kedvén

Akár a saját anyagi helyzetet, akár a gazdaság helyzetét értékelik, a magyarok véleménye olyannyira negatív, hogy hosszú ideje – függetlenül a reálfolyamatoktól – már nem tud romlani derül ki CEORG (Central European Opinion Research Group) kutatási együttműködés keretében készült legfrissebb TÁRKI-kutatásból. Ennek ellenére mégis a magyarok reménykednek legtöbben a helyzet javulásában.
2011.08.15 Olvasási idő:

Fizetés, számlák, magas árak - ez aggasztja a magyart

A világ 25 országát vizsgálva Magyarországon a legmagasabb azok aránya, akik nem számítanak jobb helyzetre. Hazánkban 42 százalék azt vallja, hogy egyáltalán nem bízik abban, hogy saját anyagi helyzete jobb lesz egy év múlva, mint most. A pesszimizmus okai között egyértelműen az anyagi indokokat találjuk - derül ki a GfK Roper Consulting legfrissebb Mood of the World 2011 tanulmányából.
2011.07.28 Olvasási idő:

Matolcsy optimizmusa nem hatott ránk - Rémes vélemény a nemzetgazdaságról

Optimistán tekint a világ lakossága a gazdaságra: az Ipsos által megkérdezett 24 ország polgárainak - a földrengés előtt is - megfogalmazott minősítése a három dimenzióban alapjában véve nem nagyon változott: a bizalmi index (41 százalék), a helyi gazdaság pozitív megítélése (31 százalék), a 6 hónapra vonatkozó pozitív várakozások (28 százalék). Magyarország bizalmi indexe az legalacsonyabb.
2011.03.24 Olvasási idő:

Eluralkodott a pesszimizmus

Jelentősen esett a GKI–Erste-konjunktúraindex márciusban, miután februárban elérte lokális csúcspontját – jelentette a kutatóintézet.
2011.03.23 Olvasási idő: