Extra

Könnyebb lesz megtalálni kedvenc videóinkat a TikTokon

A TikTok új frissítése újabb lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy megtalálják a megtekintett, de nem mentett, TikTok-videókat.

A TikTok videóit Európában és az Egyesült Államokban mintegy egymilliárd felhasználó nézi aktívan. Népszerűsége 2018-as nemzetközi debütálása óta folyamatosan felfelé ível, tavaly már a legnépszerűbb alkalmazások között szerepelt – írja a Mashable

tiktok
A TikTok új frissítése után könnyebb lesz megtalálni kedvenc videóinkat.
Fotó: Shutterstock

 

A legutóbbi fejlesztés is a kényelmet szolgálja

A TikTok fejlesztői természetesen nem dőltek hátra, folyamatosan érkeznek az új, még egyszerűbb, kényelmesebb felhasználást nyújtó újítások.

A platform új frissítése újabb lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy megtalálják a megtekintett – de nem mentett – TikTok-videókat.

Ha valaki unatkozik, gyakran a TikTok „Neked” oldalán köt ki, ahol olyan videókat is lát, amelyet nem szeretne a kedvencek, könyvjelzők közé tenni, elmenteni vagy elküldeni valakinek. De van olyan, hogy az ember meggondolja magát, és mégis el akarja menteni, vagy meg akarja osztani a tartalmat barátaival.

Sajnos, addigra ezek a tartalmak elvesztek az alkalmazás mélyén.

Ráadásul a keresés során nehéz egy adott TikTok-videót találni egy adott témában. Ha valaki például látott egy vicces macskás videót, és később újra meg akarja nézni, a „macska” szóra keresés számtalan találatot eredményez, és kevés rá az esély, hogy ismét megtalálja azt konkrét videót, amelyet korábban látott.

A TikTok talán kedvenc frissítésében egy új módszer található a már megtekintett videók megkeresésére – ezt a funkciót először Rachel Karten közösségimédia-tanácsadó fedezte fel a Twitteren. Itt van, hogyan:

1. lépés: navigáljon a keresősávhoz, a nagyítót keresse az alkalmazás jobb felső sarkában,

2. lépés: írjon be egy kulcsszót, ez bármi lehet, amire emlékszik a videóból, jelen esetben a „macska”,

3. lépés: szerezzen be további lehetőségeket, érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban, és válassza a „szűrők” lehetőséget,

4. lépés: szűkítse a keresést, most válassza a „megnézve” lehetőséget a „videókategória” opció alatt a szűrőkön.

A sportolók is rámozdultak a TikTokra: ők dobtak nagyot, Ryan Garciától Dwayne Johnsoning

Sok sportolónak presztízs- és anyagi kérdés, szerepel-e a legnagyobb online közösségi oldalakon. A TikTok jelenleg a legtrendibb felület, nem csoda, hogy sok atléta – vagy a menedzsmentje – próbál nézettséget szerezni és csatornát építeni. Legtöbbjük ráadásul nemcsak az életét mutatja be, hanem emberek millióit motiválja.

A megtekintési előzményekhez úgy is hozzáférhet, hogy megnyitja profilját, és megérinti a hamburger ikont (három vízszintes vonal) a jobb felső sarokban. Ezután lépjen a Beállítások és adatvédelem > Tevékenységi központ > Megtekintési előzmények menüpontra. 

 

tiktok trend tiktok csatorna TikTok-sztár alkalmazás TikTok
Kapcsolódó cikkek